Eminim, tek bir dilek tutma imkanınız var deseler ve seçenekler arasında zamanı geriye götürmek olsa çoğu insan zamanı geri döndürmeyi seçecektir.
Zaman su gibi akıp geçiyor. Elinizdeki sayı SUBCONTURKEY YAN SANAYİ ve TEDARİKÇİ GAZETESİ-nin 9. yıl sayısı.
Geçen haftalarda küçük kızım işyerine gelmişti. Bankolarda duran 100-ün üzerinde teşekkür plaketi vb. ödülleri görünce bunları ne aralık aldınız diye sordu. Ne aralık dediği zaman dilimi 9 koca yıl, 25 senelik dostluklar, tecrübe, 91 sayı, 30-un üzerinde yurtdışı yayını ve daha birçok başarılı/başarısız proje. 9 yıl aralığında aldığımız bu ödüller, hizmet verdiğimiz kurumlar ve sektörlerin, bizi daha iyiyi nasıl yaparıza teşvik eden yansımaları.
Bugüne kadar yayınlarımızı destekleyen, haber ve reklam konusunda bizi yalnız bırakmayan, bizimle birlikte hareket eden, bizi yönlendiren Ticaret ve Sanayi Odaları, Üniversiteler, Sektörel Dernekler, Meslek Odaları başta olmak üzere tüm kurumlara, şirketlere, köşe yazıları ile sektörel yayıncılığa farklı bir bakış açısı getiren köşe yazarlarımıza, tedarikçilerimize ve çalışanlarımıza bir kez daha teşekkür eder, şükranlarımı sunarım.
***
Kasım sayısıyla birlikte şirketlerin; Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon çalışmalarını okurlarımızla daha çok paylaşmak istiyoruz.
Şirketinizde Ar-Ge, Ür-Ge ve inovasyon çalışmalarını anlatan makalelerinizi bizimle paylaşın, sayfalarımızda yer verelim. (Bu sayıda, sayfa 110-da yer alan Olgun Çelik gibi)
***
Müşterileriniz Ne İstiyor?
Müşteriler artık, çeşitli şirketlerin aynı cins mallarının teknik detaylarını ve fiyatlarını karşılaştırabilmeyi istiyor.
Önceki (hali hazırda ki) kullanıcıların olumlu/olumsuz görüşlerini öğrenmek istiyor ve satıcılarla doğrudan iletişim kurmak istiyor.
Bu sebeple şirketlerinizin sattığı ürünlerin resimli teknik yazılarını gönderin yayınlayalım. (uzun değil kısa ve öz ürüne dair-resimli)
Geçmişte ürünü veya hizmeti sattığınız müşterilerinizin kullanım ve/veya başarı hikayelerini gönderiniz yada bize söyleyin, şu şu firmalara ürün/hizmet sattım, bunlarla görüşün ürünlerimiz/hizmetlerimiz hakkında bilgi versinler, deyin biz gidelim, görüş alalım.
Reklamlarınızda Satış Müdürünüzün veya Satış Temsilcisinin direkt telefon ve mail adreslerine yer verin.(reklamınız kurumsal olsa bile)
Hepimiz piyasanın bir parçasıyız ve bütünün parçaları olabilmek için birbirimize ihtiyacımız var, Zamanı geri götürelim deseler bu zahmetli işi yine yapar mıydım? ....... ?
ve 29. yılda da birlikte olmak dileğiyle.
Sağlıkla kalın…