2000 yılında Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesine taşınan ve 2004 yılında 2.500 metrekarelik kendi yerine taşınan Denizatı Petrokimya Ürünleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Sea Horse markası ile ürettiği ürünleri 22 Ülkeye ihraç ediyor ve 50 milyon Dolar ciroya sahip. Konu ile ilgili Denizatı Petrokimya Ürünleri Sanayi ve Ticaret Ltd Şti. Genel Müdürü A. Şafak Akmil, oto bakım ürünlerinde bir numara, antifirizde 2, motor yağları alanında uluslararası firmalarla çekişiyoruz, Marmara Bölgesinde 6 adet aracımızla, Türkiye nin diğer bölgelerine distribütörlerimiz vasıtası ile ürünlerimizi ulaştırıyoruz dedi.
2001 yılında ihracata başladıklarını ve pik yaptıklarını söyleyen Şafak, üretimimizin yüzde 40 nı ihracat yüzde 60 yurt içi satışlarımız oluşturuyor. 2007 de 50 milyon Dolar ciro yaptık, 2008 ise yüzde 20 artış öngörüyoruz şeklinde konuştu.
22 ülkede 50 ye yakın müşterilerinin olduğunu, yurt içindede 750 müşteri ile, sektörde özel şirketler arasında ön sıralarda olduklarını söyleyen A. Şafak Akmil: “EPDK dan 30 yıllık lisans belgesine sahibiz. Sektörde yabancı firmalarda faaliyet gösteriyor, onların tek avantajı benzin istasyonları vasıtası ile reklamasyonlarını daha fazla yapmak. Bizim hedef kitlemiz yetkili servisler, madeni yağ bayileri ve petrol istasyonları. 60 a yakın ana ürünümüz var. Her biri kendi aralarında 5 e ayrılıyor buda 300 çeşit yapıyor. Siparişlerimizi bir hafta içerisinde gerçekleştiriyoruz” dedi.
10 milyon Dolarlık yatırım
Denizatı Petrokimya Ürünleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Genel Müdürü A .Şafak Akmil yatırımlarının her geçen gün arttığını belirterek sektörde yatırım bitmeceğini, üretim hatlarının daha verimli hale getirmek için çalıştıklarını, geçen yıl dolum makinelerinin hacmini artırdıklarını ve yatırım tutarlarının 10 milyon Doları geçtiğini sözlerine ekledi.