HKF Fuarcılık A.Ş. tarafından düzen-lenen ve bu yıl ikincisi yapılan Busworld 2008 fuarı yurtdışından katılan basın mensupları ile birlikte yoğun ilgi gördü. Bir dünya markası olan Busworld, Türkiye de dünya standartlarında ve ölçeğinde kaliteli uluslararası ihtisas fuarları düzenleyen HKF Fuarcılık A.Ş, Busworld Kortrijk yönetimi ve merkezi İsviçre de olan Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği IRU işbirliği ile Türkiye Otobüsçüler Federasyonu TOFED in destekleri ile organize edilmiştir.
Açılış konuşmasını HKF Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Bekir Çakıcı yaptı. Bekir Çakıcı Busworld Turkey 2008 35 yıllık geçmişi olan Busworld İnternational ın namı ve şanı sayesinde şimdiden uluslararası ihtisas fuarı olma kriterlerine erişmiştir. Uluslararası işbirliği sayesinde katılım ve ziyaretçiler tarafından desteklenen fuarın amacı, Busworld fuarının sadece Türkiye de değil tüm çevre ülkelerinin en önemli fuarı olmasıdır.
Busworld International Fahri Başkanı Luc Glorieux otobüs işletmeciliğine saygı gösterilen bir ülkede fuarı yapmak istedik. Bu yüzden Türkiye yi seçtik. Belçika da organize ettiğimiz Busworld 2008 dünyanın bir numaralı otobüs fuarı olmayı başarmıştır. Her yıl büyüyen başarısı ile önümüzdeki yıllarda daha da güçlenmeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki yıl Belçika daki 20 inci dünyada ki 40 ıncı fuarımızı düzenleyeceğiz dedi.
Busworld International Yönetim Kurulu Başkanı Mark Vanden Bossche Busworld 2008 Fuarının başarılı olmasının nedenlerinden birinin HKF Fuarcılık tarafından düzenlenen başarılı organizasyonun ve büyüyen Türkiye ekonomisinin bu sektörde güçlü olmasından kaynaklandığını vurguladı.
Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım “TOFED olarak destek verdiğimiz Busworld Turkey 2008 Fuarının İstanbul da yapılmasının bir tesadüf olmadığını, Türkiye de Otobüs işletmeciliğinin çok önemli bir yere geldiğini” vurguladı. Türkiye nin otobüs üreticiliğinde Türkiye nin en büyük üçüncü ülkesi olduğunu ifade etti. Mustafa Yıldırım otobüsçüler dünyaya örnek teşkil edecek hizmet ve sınırsız ulaşımı sağlamasından dolayı desteklenmesi gerektiğini vurguladı.