Isıtma soğutma sektöründe faaliyet gösteren Baymak, İngiliz ortağı Baxi Group un Fransa dan sonra Danimarka daki fabrikasını da Türkiye ye taşıyor. 2010 yılında Avrupa nın en büyük çelik kazan üretim hattını Tepeören deki 30 bin m2 lik fabrikasına taşımıştı.
Baymak, Baxi Group tan transfer ettiği teknoloji ile 2006 yılından itibaren Danimarka, Almanya ve Fransa ya üretim yapmaya başladı. Üretimin beğenilmesi üzerine Baxi Group, Fransa dan sonra Danimarka daki 15 bin m2 lik fabrikasındaki kazan üreim hatları sökülerek Türkiye ye taşımaya karar verdi. Baxi Danimarka fabrikası, mart ayında söküldü. Nisan ayı içinde de fabrikadaki 360 makine, 60 tır ile Türkiye ye taşındı. Fabrika, iki ay içinde kurularak yeniden üretime geçecek. Baxi yeni fabrikada 1000 kişiye iş imkanı sağlayacak.
Yeni fabrikanın üretime geçmesiyle birlikte Baymak, çelik kazan, boyler, kat kaloriferi, güneş enerjisi sistemleri ve emayeli su tankları konusunda Baxi nin tek üretim merkezi olacak.
Danimarka tesislerinin Türkiye ye taşınması ile Baxi Group un bugüne kadar Orta ve Kuzey Avrupa ülkelerine yaptığı ihracat, ürün gamıda artırılarak, Baymak tarafından karşılanacak.