ELGİNKAN TOPLULUĞU bünyesinde E.C.A. markası ile pirinç malzemeden imal, su ve gaz valflerinin üretimini yapan VALF SANAYİİ A.Ş. nin faaliyetleri ve üretimini gerçekleştirdiği ürünler hakkında 1998 yılından bu yana Elginkan Topluluğunda çalışan ve Valf Sanayii A.Ş. nin yurtiçi faaliyetlerinden sorumlu Pazarlama ve Satış Müdürü Hakan Şen den sektörün ilgisini çekecek değerli bilgiler aldık.
SUBCONTURKEY: VALF A.Ş. nin kurumsal kimliği ve ürünleri hakkında bilgi verir misiniz?
Hakan Şen: ELGİNKAN TOPLULUĞU bünyesinde E.C.A. markası ile pirinç malzemeden imal su ve gaz valflerinin üretimini yapan VALF SANAYİİ A.Ş., faaliyetlerini 1970 yılından itibaren Manisa da devam ettirmektedir. Yarım asır önce su tesisat armatürleri üretimi ile başlayan imalat yolculuğumuz her geçen yıl katlanarak büyümekte, şu an için ısıtma, soğutma, su, doğalgaz, L.P.G, yangın, buhar ve buna bağlı birçok sektöre hitap edilmektedir. Başlıca ürün gruplarımızı Termostatik tip başta olmak üzere radyatör valfleri, su ve gaz küresel valfleri, şiber, stop ve kovsa valfler, çekvalfler, otomatik purjörler, yangın vanaları, sprinkler, su basınç regülatörleri, buhar vanaları, LPG tüp valfleri, küresel soğutma sistem valfleri, gaz tüketen fırın, ocak, soba vb. gibi cihazlara yönelik sönme emniyetli, termostatlı ve standart tipte gaz valfleri, elektrikli termostat gibi mamüller oluşturmaktadır.
SUBCONTURKEY: Kalite politikanız konusunda ne gibi faaliyetler yürütüyorsunuz?
Hakan Şen: Üretimi yapılan her mamül gerek yurt içi gerekse yurt dışında ilgili pazara yönelik standartlara uygun olarak üretilirler. Kalite politikamızın temelini Müşteri memnuniyeti ilke edinerek pazara müşteri odaklı ürünler sunma oluşturur. Bu bağlamda da mevcut kalite seviyesini daha ileriye taşıyabilmek, verimliliği artırabilmek için teknolojiyi yakından takip ederek makina ve teçhizat yatırımları yapılırken, çalışan gelişimine büyük önem verilir. İşi ilk ve her seferinde doğru yapma prensibiyle çalışılan şirketimizde üretim ve satış sonrası elde edilen veriler değerlendirilerek çalışanlarla paylaşılmaktadır. Sistemin kusursuzluğunu sağlamaya yönelik olarak da Avrupa başta olmak üzere tüm dünyada kabul gören yönetim sistemlerinden ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ile ISO 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi belgeleri mevcuttur.
SUBCONTURKEY: Hızla gelişen beyaz eşya sektörüyle paralel olarak yeni yatırımlarınız ve üretiminiz var mı? Başka hangi sektörler için üretim kalemleriniz var?
Hakan Şen: Geçmişten de gelen kurum kültürü, bilgi birikimi ve tecrübelerimizi tasarımlarımıza maksimum yansıtılarak güvenlik, tasarruf ve konforun bir arada sağlandığı birçok yeni mamul ürün yelpazemize katılmış, katılmaya da devam edecektir. Son dönemde de bu anlayışla özellikle pişirici yada ısıtıcı gaz yakan cihaz üreticilerine yönelik olarak yapılan gaz valflerinde ürün geliştirme faaliyetleri sürekli devam ederken, farklı uygulamalar için birçok yeni mamül ürün gamımıza katılmıştır. Ölçüsel olarak oldukça geniş bir ürün yelpazesinde ve bağlantı seçenekleri ile sunulan bu ürünler; köşe ve düz tipte tek yada çift çıkışlı emniyetli/emniyetsiz fırın-ocak muslukları, fırın termostatlar, radyan valfler ve endüstriyel pişiriciler için yüksek debili gaz valfleri şeklinde sınıflandırılabilir. Söz konusu ürünler Avrupa Birliği normlarına ve 90/396/EC Gaz Yakan Cihazlar Direktifi ne uygun olarak üretilmekte olup, CE sertifikasına sahiptir. Ürünlerin fonksiyonel uygunluğuna ilave olarak, yapısında kullanılan tüm bileşenler uluslararası standartlara ve 2002/95/EC ROHS Direktifi ne uygun malzemelerden imal edilmektedir. Geleneksel ECA kalitesiyle müşteri memnuniyetini hedefleyen gaz valflerimiz EN 1106, EN 126 ve EN 257 standart şartlarının üzerinde bir performansa sahiptir.
Bu ürün gruplarında sürekli geliştirmeler devam ederken 2007 yılı ortasından itibaren müşterilerimize fiyat avantajı da oluşturduğumuz kompakt tip köşe ve düz (ankastre-dik) emniyetli/emniyetsiz fırın/ocak gaz valfleri, yeni tip ankastre-alev emniyetli gaz valfleri, endüstriyel pişiriciler için yüksek debili
alev emniyetli gaz valfleri pazara sunulmuştur.
SUBCONTURKEY: Üretim kapasiteniz ve ihracatınız hakkında neler söyleyebilirsiniz?
Hakan Şen: VALF A.Ş. yıllık 20 milyon adetin üzerinde üretim yapmakta ve bunun
%50 sine yakın bir kısmını yurt dışına ihraç etmektedir. Özellikle yurt içinde Beyaz eşya üreticilerin tedarik kanalına sunduğumuz mamullerin de bu firmaların ürettikleri cihazlar üzerinde yurt dışına çıktığını dikkate aldığımızda bu oran daha da artmaktadır. Ürettiğimiz mamüller Avrupa dan Güney Amerika ya, Ortadoğu dan Afrika ya ve Rusya dan Türki Cumhuriyetler ine kadar birçok yere ihraç edilmektedir.
SUBCONTURKEY: 2008 yılı için hedef ve beklentileriniz nelerdir?
Hakan Şen: Öncelikli olarak “bir dünya şirketi” olma yolundaki hedefimize paralel olarak ebedi bir müessese olmak, pazarda liderlik ve büyük dünya şirketleriyle rekabet etme hedeflerimizde sağlam adımlarla ilerlemekteyiz. Bunun altında yatan yoğun bir takım çalışması ve oluşturulan sinerjiyle yürütülen faaliyetler neticesinde özellikle beyaz eşya üreticilerin tedarik kanalına yönelik üretimlerimizde yatırımlarımız artarak devam etmekte ve ürün gamımıza katılan yeni mamüllerle de bu faaliyetlerimizi desteklemekteyiz.