SubconTurkey

Hoşgeldiniz
subconturkey.com

Favorilerime Ekle

yan sanayi

Bugün :   23 Mayıs 2012, Çarşamba

Temmuz 2008 Sayısı

Yıl : 5 | Sayı : 51

     Anasayfa
     Hakkımızda
     Künye
     Abone Formu
     Arşiv
     İletişim

http://www.ankiros.com


http://maktekfuari.com




Dergimizin sayfalarına
taranmış şekilde ulaşmak için tıklayın  


 

Haberdar olmak için
üye olunuz

İsim
E-Posta

Sektör Seçiniz


 

 



























 

REM Elektronik, Manisa da Endüstriyel ve Tüketici Elektroniği Konularında Tasarımdan Üretime Çözümler Sunuyor

Brightwell Holdings yatırımlarından Pavo Elektronik Sanayi Pazarlama ve Dış Ticaret A.Ş. ile Sun Holding A.Ş. yatırımlarından Rem Elektrik Sanayi A.Ş.nin  Şubat 2008 tarihinde faaliyetlerini birleştirmesiyle oluşan, beyaz eşya, kahverengi eşya ve ısıtma&soğutma sektörlerine elektronik tasarımlar ve özgün ürünler üreten REM Elektronik Yatırımları A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve BEYSAD-Beyaz Eşya Yan Sanayiciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Özgüç ile Rem Elektronik in yeni ortaklık yapısı ve üretim faaliyetleri hakkında bilgi alma imkanı bulduk.

SUBCONTURKEY: Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Uğur Özgüç: 1959 İzmir doğumluyum. 1983 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi nden mezun olduktan sonra İzmir 9 Eylül Üniversitesinden Uluslararası İşletme Yüksek Lisans derecesi aldım. Birkaç yıl, o zamanların moda mesleği olan Dış Ticaret işiyle uğraştıktan sonra 1988 yılında elektronik sektörüne geçiş yaparak Vestel Elektronik te profesyonel olarak çalışma imkanı buldum. O dönemde gerçekten elektronik sektörünün Türkiye deki yerini düşünürseniz bizler için inanılmaz heyecan verici, hızlı ve global vizyon edinmemiz bakımından çok verimli bir dönem oldu. Kısacası 20 yıldır sektörün içinde olduğum söylenebilir. 1993 yılında ise kurucu ortağı olduğum REM ELEKTRONİK i kurduk.

SUBCONTURKEY: Firmanız, üretim kapasiteniz ürünleriniz, iş yaptığınız sektörler hakkında bilgi verir misiniz?

Uğur Özgüç: REM Elektronik, 1993 yılında uzaktan kumanda üretimi için kurulmuştur. Bugün merkezi İstanbul da olup tasarım, servis merkezi ve idari ofisleri dahil 1200 m2 alanda çalışmalarını sürdürmektedir. Üretimini ise Manisa da toplam alanı 5,000 m2 olan, amaca uygun şekilde inşa edilmiş, son teknolojiyle donanmış fabrikasında sürdürmekte, proje mühendisleri ve tasarımcılar dahil toplam 200 kişiye de istihdam sağlamaktadır. REM Elektronik, modüler komponentlerin son derece önemli olduğu beyaz eşya, otomotiv ve tüketici elektroniği konularında faaliyet gösteren ana sanayiler için müşteriye özel çözümler tasarlamakta ve üretmektedir. OEM ve ODM ürünler sunduğu gibi mevcut ürünlerinin yeniden tasarlanması ve maliyetlendirilmesi (RTC) ya da ürün yelpazelerine yepyeni tasarımların uygun maliyetlerle eklenmesi (DTC) alanlarında da hizmet vermektedir. Ayrıca geliştirdiği bütün ürünler için performans, ergonomi, estetik, mühendislik ve zaman-pazar etmenlerinin yönetimi alanında destek vermektedir. Temel yetkinlik alanları "Tümleşik Sistem Tasarımı", "Analog Sistem Tasarımı" ve "Haberleşme Sistemleri Tasarımı" olan REM Elektronikin kendisine ait olan işletim sistemi ve zaman içinde geliştirdiği yazılım kütüphanesi, ürün tasarlarken her bir projeye bir adım önde başlamasını sağlamaktadır.

SUBCONTURKEY: Yeni ortaklık yaptınız, ortaklarınız ve size katacakları hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Uğur Özgüç: SUN Holding yatırımlarından REM Elektronik, SUN Holding in tekstil alanında yakaladığı güce ve büyüklüğe, elektronik alanında da erişmek ana fikrinden hareketle bu birliktelik düşüncesi gelişti. Bugün tüm dünyada global anlamda dev diyebileceğimiz şirketler dahi birleşmek istiyor. Hemen hemen bütün ürünlerde arz fazlalığı varken kendi konumunuzu ve karlılığınızı sürdürebilmek, başlı başına büyük bir sorun olarak işletmelerin karşısına çıkmakta. Biz de bu birleşme ile geçmiş deneyimlerimizi harmanlayıp, iki grubu tamamlayan tasarım ve üretim unsurlarını bir araya getirerek pazardaki boşluğu doldurmayı; oluşan 1+1 i 2 değil 11 yapmayı umuyoruz. Zamanın ne kadar değerli olduğunu biliyoruz ve bu sinerjiyle iş ortaklarımıza çok daha hızlı ve esnek şekilde hizmet etmeyi hedefliyoruz.

Brightwell Holding yatırımlarından olan Pavo Tasarımda aslında 2004 yılında güçlü bir mühendislik kadrosu olarak kurulan Metre Grubuna yatırım yapılması ile oluştu. Yatırım felsefesine göre de “Yaratıcı ve girişimci ruhuyla önce yatırımını oluşturuyor, sonra bu yatırımı ortaklık yapmak amacıyla stratejik veya finansal yatırımcılarla paylaşıyor. Bu tür yatırımlarda, katılımcı bir yönetim anlayışı tercih ediliyor.” Burada stratejik yatırımcı olan REM Elektronik Sanayi A.Ş. çatısında birleşerek şirketin bir üst noktaya taşınmasına karar aldık. Birleşme ile önemli bir ilki Türkiye de gerçekleştirmiş olduğumuza inanıyoruz.

SUBCONTURKEY: Üzerinde çalıştığınız yeni bir proje, ürün faaliyetiniz var mı, bahseder misiniz?

Uğur Özgüç: Beyaz eşya, kahverengi eşya ve ısıtma&soğutma sektöründe ürünün beyni diye tabir edilen çok amaçlı kontrol ve ara yüz kartları, sensörler, dijital saatler, IR, RF ve GSM uzaktan kumandalar, renkli ekranlı dokunmatik göstergeler ve çok değişik amaçlı kontrol üniteleri; akıllı ev sistemlerinde kullanılan akıllı ve uzaktan kontrol edilebilir sayaçlar, oda termostatları, RFID tabanlı kontrol sistemleri, aydınlatma, kontrol ve güvenlik sistemleri üzerinde çalışılan projelerdir. Ayrıca “Ödeme Kaydedici Sistemler” konusunda Türkiye de 3. büyük üretici olarak, farklı özellikleri olan yazar kasalar, benzin pompası yanı yazarkasalar, taşıt tanıma ve ödeme sistemleri, EFT/POS, kontaklı/kontaksız kart okuma sistemleri, taksimetre konusunda çok aktifiz.

Ülkemizde çok yeni bir iş kolu olan Deniz Elektroniğinde Klas-B AIS Transponder, üzerinde çalıştığımız, var olan ürünümüzü geliştirdiğimiz Ar-Ge projeleridir.

SUBCONTURKEY: Kalite politikanız konusunda ne gibi faaliyetler yürütüyorsunuz?

Uğur Özgüç: REM Elektronik, ISO 9001:2000 ve CE sertifikalarına sahiptir. REM Elektronik, çevrenin korunmasına önem göstermekte olup yasal zorunluluklara uygun gerekli önlemleri alarak fabrikada sadece kurşunsuz lehim ile üretim yapmaktadır ve bu da çevreci bir üretimin olduğu anlamına gelmektedir. 2006 yılının başından itibaren RoHS direktiflerine uyarak üretimde kullanılan lehimleme prosesinde, insan sağlığına zararlı kurşun bulunmamaktadır. REM Elektronik in test kapasitesi elektronik üretim sürecini desteklemekte ve müşteriye her zaman zamanında ve sağlam ürün gitmesini sağlamaktadır. Tüm ürünler ICT (Devre İçi Test) ve PLC kontrollü tam otomatik fonksiyon testlerinden geçirilmektedir. Bu testlerde elde edilen veriler, herhangi bir ürünün izlenebilirliğini sağlamak için düzenli olarak saklanmaktadır.

Birçok projemiz TUBİTAK ve TTGV tarafından desteklenmektedir

SUBCONTURKEY: 2007 yılı hedefleriniz gerçekleşti mi? 2008 ve sonrası için neler planlıyorsunuz?

Uğur Özgüç: 2007 yılında sektör genelde yavaşlamasına rağmen bizim açımızdan başarılı geçtiğini söyleyebiliriz. Özellikle son yıllarda Ar-Ge faaliyetlerine ve tasarım ekibine yaptığımız yatırımların geriye dönüşlerinin başladığı bir yıl olmasının büyük etkisi oldu. REM ve PAVO nun da 2007 yılında ortaklık görüşmelerine başladığı bir yıl olması da yeni oluşumumuz açısından bir kazanç oldu. Bugün pek çok projemiz TUBİTAK ve TTGV tarafından desteklenmektedir.

Artık sadece ve sadece bir ürünü taklit edip üretmek devri kapandı. Bütün dünya farklılaşmayı konuşuyor. Farklılaşma derken tüm süreçleri kastediyoruz. Elektronik sektörü çok hızla gelişiyor. Çok yeni dediğimiz bir teknoloji 6 ay içinde demode olabiliyor. Pazarda başarılı olabilmek için doğru zamanda, doğru ürünü, hızlı bir şekilde, çok iyi bir fiyat ile sunabilme başarısını göstermek gerekiyor. Bu gerçekliğin farkında olan bizler, her daim teknolojik olarak da kendimizi geliştirmeye devam ederek, katma değeri ve fonksiyonelliği daha yüksek, rakiplerimize nazaran daha rekabetçi olan tasarımlar ve üretimler hedefliyoruz. Bu kadar kısa özetlenen bu durum, aslında özellikle elektronik sektöründe çok ciddi birikim, deneyim ve planlama becerisi gerektirmektedir. Dünyada kısa, orta ve uzun vadede gelişen ve gelişecek teknolojileri ve yenilikleri çok yakından takip etmeniz gerekir. Ürünlerimizde kullandığımız komponent fiyatlarının hemen hemen her gün borsa gibi değiştiğini düşünürseniz, üretime ve komponent fiyatına dönük elektronik tasarımda, iyi bir satın almanın ve iyi bir planlamanın ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmaktadır.

SUBCONTURKEY: Hizmet verdiğiniz firmaların sizi tercih etmelerinin nedeni hakkında bilgi verir misiniz?

Uğur Özgüç: Elektronik ürün ithalatı düşük kur avantajı ile birlikte patlamış durumda olduğu bilinmekte. Bu durum tehdit ve fırsatı bir arada oluşturmakta. Tehdit denilmesinin sebebi kalitesiz ve yeterli servis güvencesi olmadan satılan ürünler sadece ithal edilmekte ve ürünün düşük kurdan oluşan cazip fiyatı göz önünde tutulmasına sebep olmaktadır. REM açısından durum değerlendirildiğinde %100 Türk mühendislerinin yani REM in tasarım ekibinin tasarlayıp geliştirdiği ürünlerin yine %100 üretiminin REM in kendi fabrikasında yani yurdumuzda üretilmesi, hızlı ve esnek bir desteğin iş ortaklarına sağlanmasının yaratacağı sinerji her iki taraf içinde önemli bir fırsat olacaktır. Sektörü ve yenilikleri çok yakından takip etmemiz ve ayrıca geliştirdiğimiz bütün ürünler için performans, ergonomi, estetik, mühendislik ve zaman-pazar etmenlerinin yönetimi alanında destek vermemizin iş ortaklarımıza yeni fırsatlar sunacağını düşünüyoruz. REM Elektronik, tasarım ve üretim ekibi 15 yılı aşan deneyimi ile tüm bu süreçleri yöneterek, iş ortaklarına kendi pazarlarında bir fark yaratma konusunda yardımcı olacaktır.

SUBCONTURKEY: İhracat faaliyetleri için neler yapıyorsunuz, hangi ülkelere ihracatınız var?

Uğur Özgüç: Özellikle internet kullanımının yaygınlaşmasıyla bugün artık dünyanın her yerinden ürün alıp satabilirsiniz. REM in tasarladığı her ürün bu felsefe ile elektronikte geçerli olan uluslararası standartlara uygun tasarlanmakta ve yine RohS direktiflerine uygun olarak yani kurşunsuz çevreci bir üretim prosesinden geçerek üretilmektedir. Zaten iş ortaklarımıza satılan ürünlerimiz dolaylı olarak da ihraç edilmekte ve tüm dünyada satılmaktadır. Şu an OEM ve ODM ürünlerimiz Avrupa nın pek çok ülkesinde ve Asya dan Hindistan a kadar satılmaktadır. Bu birleşme ile de bulunduğumuz bu pazarlardaki payımızı çok daha hızlı artırmayı ve yeni pazarlara da daha hızlı entegre olmayı hedefliyoruz.

 

  İlgili Haberler

 

Lukoil, Vites Yükseltme Hedefinde
Denizatı Petrokimya, İhracatta Yeni Rekorlar Hedefliyor
BUSWORLD TURKEY 2012
4. Busworld Turkey 19 Nisan da Açılıyor
Yan Sanayide Hedef, Daha Fazla İhracat

  İlgili Yazılar

 

Bir üretim stratejisi olarak Volkswagen MQB nedir? Yan sanayi firmaları için ne anlam ihtiva ediyor?
Yurtdışından Talep Var
Türk Sanayisinde ERP Tatminini Etkileyen Faktörlerin Analizi
Türk Havacılık Sanayisinde İlk Girişimler
Hiç Kapıldık mı O Hisse, Gitmek İstersin Ya Da Kalmak
 

http://www.commercial-vehicles-turkey.com/?referer=Subcon

http://www.cnrsubconist.com/content/tr_index.asp








































SEKTÖREL
Tanıtım Grubu
Rek. ve Tic. Ltd. Şti.

  Bahçeşehir 2.Kısım Mah.(Boğazköy)
  4.Cadde,Mavi Kardelen Sitesi, A-Blok No:1/2 Daire:2
  BAHÇEŞEHİR-BAŞAKŞEHİR-İSTANBUL
  Tel:0212 607 28 22- 5 Hat
 
E-posta : subcon@sektorel.com

SUBCONTURKEY Yan Sanayi Ürünleri Gazetesi
www.sektorel.com | www.subconturkey.com | subcon@subconturkey.com
yan sanayi