SubconTurkey

Hoşgeldiniz
subconturkey.com

Favorilerime Ekle

yan sanayi

Bugün :   23 Mayıs 2012, Çarşamba

Temmuz 2008 Sayısı

Yıl : 5 | Sayı : 51

     Anasayfa
     Hakkımızda
     Künye
     Abone Formu
     Arşiv
     İletişim

http://www.ankiros.com


http://maktekfuari.com




Dergimizin sayfalarına
taranmış şekilde ulaşmak için tıklayın  


 

Haberdar olmak için
üye olunuz

İsim
E-Posta

Sektör Seçiniz


 

 



























 

TAYSAD,BMC Fabrikasını ziyaret etti

Türk ekonomisinin lokomotifi otomotiv yan sanayicileri, TAYSAD öncülüğünde, bu yıl 44. Kuruluş yılını kutlayan BMC firmasının üst düzey yöneticileri ile bir araya geldi. Türk otomotiv yan sanayinde söz sahibi firmaların üst düzey yöneticilerinin katılımı ile gerçekleştirilen ziyarette, yan sanayiciler yeni projelerde BMC ile birlikte ürün geliştirmek ve yeni işbirliklerinde yerlilik oranının artarak devam etmesini istediklerini belirttiler.

Türk otomotiv yan sanayi, Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) öncülüğünde tanıtım atağını sürdürüyor. “Projeler Türkiye” sloganı ile yola çıkan yan sanayiciler katma değeri yüksek projeleri Türkiye ye çekebilmek için ana sanayi ziyaretlerini sürdürüyor.

BMC Genel Müdür Yardımcısı Muharrem Erkan, BMC Lojistik Bölüm Yöneticisi Ekrem Akgün ve BMC Kalite Güvence Bölüm Yöneticisi Rahmi Bayrakdar ın ev sahipliğini üstlendiği ziyarete 46 TAYSAD üyesi firmadan 80 üst düzey yetkili katıldı. Fabrika ziyaretinin ardından TAYSAD üyeleri ile BMC Kalite, Satınalma, Lojistik ve Üretim Bölüm Sorumluları arasında yapılan ikili görüşmelerde, hangi alanlarda ve ne boyutta işbirliği yapabileceği tartışıldı.
 
1964 yılında kurulan ve 1966 yılında üretime başlayan, bugün 70 in üzerinde ülkeye araç, 6 ülkeye ise teknoloji ihracatı yapan tek Türk otomotiv ana sanayi firması BMC nin 2007 yılında; 737 milyon $ satış cirosu, 124 milyon $ ihracat ve 880 çeşit araç çeşidi ile toplam 10 bin adet araç üretimi gerçekleştirdiğini belirten BMC Genel Müdür Yardımcısı Muharrem Erkan konuşmasında Türkiye de otomotiv yan sanayinin geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekerek “ Devletin otomotiv stratejik planı oluşturması ve uygun otomotiv ikliminin yaratılması, istihdam ve yatırım ile ilgili vergilerin rakip ülke üreticileri ile rekabet edebilir oranlara indirilmesi gerekmektedir. Hammadde sıkıntılarının çözülmesi ve vasıflı eleman eğitiminin sağlanarak, özellikle Ar-Ge ve tasarım uzmanlarının yetiştirilmesi sağlanmalıdır” dedi.

Yaklaşık 350 adet yurt içi ve 150 adet yurt dışı olmak üzere toplam 500 yan sanayi firması ile faaliyetlerini sürdüren BMC nin Lojistik Bölüm Yöneticisi Ekrem Akgün ise “Rekabet avantajı elde etmek için ürün, parça, komponent üretiminde esneklik, zamanında teslimat, uygun fiyatla müşterilerimizin beklentilerinin ötesinde bir hizmet kalitesi ile farklılığımızı öne çıkarmamız gerekmektedir” dedi.

Türkiye de  araç geliştirme amaçlı bir çok test faaliyetinin sağlıklı ve hızlı olarak yapılabileceğini ifade eden BMC Kalite Güvence Bölüm Yöneticisi Rahmi Bayrakdar, “Örneklerini Avrupa Birliği ülkelerinde çokça gördüğümüz,  değişik amaçlı test parkurlarını içeren test merkezlerinin bulunmayışının, doğal olarak, geliştirme sürelerimizin uzamasına yol açtığını  belirtmeliyim.  Bu çerçevede beklentimiz; olumlu bir adım olarak gördüğümüz  OTAM-Otomotiv Teknoloji Ar-Ge Merkezi teşebbüsünün başarıya ulaşmasıdır” dedi.

TAYSAD ziyaretinden son derece memnun olduklarını belirten BMC yetkilileri, görüşmeler esnasında BMC satın alma politikaları ve yan sanayi stratejileri ile ilgili bilgiler vererek, TAYSAD üyeleriyle işbirliklerini geliştirmekten mutluluk duyacaklarını ifade ettiler.

 

  İlgili Haberler

 

Lukoil, Vites Yükseltme Hedefinde
Denizatı Petrokimya, İhracatta Yeni Rekorlar Hedefliyor
BUSWORLD TURKEY 2012
4. Busworld Turkey 19 Nisan da Açılıyor
Yan Sanayide Hedef, Daha Fazla İhracat

  İlgili Yazılar

 

Bir üretim stratejisi olarak Volkswagen MQB nedir? Yan sanayi firmaları için ne anlam ihtiva ediyor?
Türk Sanayisinde ERP Tatminini Etkileyen Faktörlerin Analizi
Türk Havacılık Sanayisinde İlk Girişimler
2012-de Ne Olacak
Bağlantı Elemanlarının Cirosu 5 Milyar Dolar!
 

http://www.commercial-vehicles-turkey.com/?referer=Subcon

http://www.cnrsubconist.com/content/tr_index.asp








































SEKTÖREL
Tanıtım Grubu
Rek. ve Tic. Ltd. Şti.

  Bahçeşehir 2.Kısım Mah.(Boğazköy)
  4.Cadde,Mavi Kardelen Sitesi, A-Blok No:1/2 Daire:2
  BAHÇEŞEHİR-BAŞAKŞEHİR-İSTANBUL
  Tel:0212 607 28 22- 5 Hat
 
E-posta : subcon@sektorel.com

SUBCONTURKEY Yan Sanayi Ürünleri Gazetesi
www.sektorel.com | www.subconturkey.com | subcon@subconturkey.com
yan sanayi