SubconTurkey

HoÅŸgeldiniz
subconturkey.com

Favorilerime Ekle

yan sanayi

Bugün :   23 Mayıs 2012, ÇarÅŸamba

Aralik 2009 Sayısı

Yıl : 7 | Sayı : 68

     Anasayfa
     Hakkımızda
     Künye
     Abone Formu
     ArÅŸiv
     İletiÅŸim

http://www.ankiros.com


http://maktekfuari.com




Dergimizin sayfalarına
taranmış ÅŸekilde ulaÅŸmak için tıklayın  


 

Haberdar olmak için
üye olunuz

İsim
E-Posta

Sektör Seçiniz


 

 



























 

TAYSAD, Kocaeli Üniversitesi ile fikir üretecek

Otomotiv ana ve yan sanayi için Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ile işbirliğine giren Taşıt Araçları ve Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD), Ar-Ge ve inovasyon alanlarında öğrenciler ve akademisyenlerle birlikte hareket edecek.

TAYSAD Başkanı Ömer Burhanoğlu, iki tarafın da kazanacağı örnek bir işbirliği gerçekleştirdiklerini belirterek, Sizden ucuz üreten olabilir. Ama fikri üretmek lazım. Ben üretirim, ben yaratırım diyebilmek lazım. Kilit kelime bence budur. Üniversite ile bunu başarmaya çalışacağız dedi.

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD), Kocaeli Üniversitesi ile teknolojik, bilimsel projeler ve araştırmalar, insan kaynakları eğitimi gibi birçok alanda işbirliğine girdi. TAYSAD Başkanı Ömer Burhanoğlu ile Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Satılmış Tekindalın imzaladığı protokol, otomotiv yan sanayi ve üniversite işbirliğinde iki tarafın da kazanacağı bir sinerji yaratacak. TAYSAD Başkanı Burhanoğlu, Sizden ucuz üreten olabilir, ben de üretirim diyebilirsiniz. Ama fikri üretmek lazım. Ben üretirim, ben yaratırım diyebilmek lazım. Kilit kelime bence budur. Üniversite ile bunu başarmaya çalışacağız diye konuştu.

Küresel pazarlarda rekabeti saÄŸlamanın en önemli yolları verimlilik, inovasyon, Ar-Ge alanlarındaki çalışmalar olarak görülürken, TAYSAD da otomotiv yan ve ana sanayi için  bunları gerçekleÅŸtirebilmek amacıyla Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ile iÅŸbirliÄŸi protokolü imzaladı. İhracatın lokomotifi olan otomotiv sanayinin küresel rakipleri karşısında avantajını sürdürebilmesi, yeni projelerin ülkemize çekilebilmesi için verimli ve rekabetçi üretim teknikleriyle fark yaratmanın önemine deÄŸinen TAYSAD BaÅŸkanı BurhanoÄŸlu, Bir ülkedeki sanayi dışa bağımlı olmadan kendi teknolojisini üretebilirse, küreselleÅŸen dünya pazarında rekabet ÅŸansı da o derece yüksek olacaktır. Sanayinin kendi teknolojisini üretebilmesi için teknolojiyi üretebilecek bilgiye kolayca ulaÅŸabilmesi gerekmektedir. Bu da ancak güçlü bir üniversite sanayi iÅŸbirliÄŸiyle mümkündür ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Gençler sanayiye kazandırılmalı 

Yurtdışındaki sanayi üniversite işbirliklerini örnek gösteren Burhanoğlu, bundan iki tarafın da kazançlı çıktığını ve Ar-Ge konusunda akademik kariyeri olanlara imkanlar tanındığını ve teşvik edildiğini anımsattı. Hükümetin de bunları gördüğünü, teknolojiye sahip olunması gerektiğini anladığını ve bu yönde çalışmalar yaptığını kaydeden Burhanoğlu, başta Ar-Ge teşviki olmak üzere birçok alanda olumlu çalışmaların gerçekleştiğini söyledi.

Otomotiv sanayinde değer zincirinin tamamına sahip olmanın gerekliliğinin altını çizen Burhanoğlu, Bilgi sahibi olmak, sahip olduğunuz bilgiyi teknolojiye dönüştürmek, yenilikler üretebilmek için üniversitelerimize önemli görevler düşüyor. Geleceğin yetenekli insan kaynağına bugünden yatırım yapmamız ve sanayimize bu gençleri kazandırmamız gerekmektedir dedi.

İnovasyon hızlı şekilde ürüne dönüşmeli

TAYSAD ile işbirliği protokolünü imzalayan Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Satılmış Tekindal da üniversitelerin amacının sadece bilim üretmek değil, bunu bir değer zincirine dönüştürmesinin önemli olduğunu vurguladı. Almanyada öğrencilerin ikili sistemle öğrenim gördüğünü, haftada 8 saatlik eğitimden sonra sanayiye gittiklerini hatırlatan Tekindal, teori ile uygulamanın birlikte gerçekleştiğini kaydetti. Tekindal, Dolayısıyla bu protokolle çok şey amaçlıyoruz. Sizin problemlerinize birlikte bakalım istiyoruz. Bizim en büyük sıkıntımız inovasyonun hızlı şekilde ürüne dönüşememesi. Bizim için her şeyin uygulaması otomotiv sanayinde var. Elektrik, elektronik, ahşap, deri birçok alandaki çalışmalarımızı bu sanayiyle birlikte yürütebileceğiz dedi.

Sanayici üniversitede ders verecek
 
TAYSAD ile Kocaeli Üniversitesinin işbirliği çerçevesinde ilk aşamada öğrencilerin sanayiyi daha iyi tanıyabilmesi için uygulamalı saha ziyaretleri gerçekleşecek. San Tezlere ortak başvurular yapılmasının yanı sıra öğrencilerin staj programları için sanayi desteği sağlanacak. Yurtdışı araştırmaları ve raporlamalarında üniversite desteği sağlanacak. Ortak eğitimlerin yanı sıra sanayicilerin de üniversitelerde ders vermeleri fırsatı yaratılacak. Yeni teknolojilere yönelik bilgilendirmeler yapılacak. Ar-Ge ve inovasyon gibi alanlarda ortak hareket edilecek.

 

  İlgili Haberler

 

Lukoil, Vites Yükseltme Hedefinde
Denizatı Petrokimya, İhracatta Yeni Rekorlar Hedefliyor
BUSWORLD TURKEY 2012
4. Busworld Turkey 19 Nisan da Açılıyor
Yan Sanayide Hedef, Daha Fazla İhracat

  İlgili Yazılar

 

Bir üretim stratejisi olarak Volkswagen MQB nedir? Yan sanayi firmaları için ne anlam ihtiva ediyor?
Türk Sanayisinde ERP Tatminini Etkileyen Faktörlerin Analizi
Türk Havacılık Sanayisinde İlk Girişimler
2012-de Ne Olacak
Bağlantı Elemanlarının Cirosu 5 Milyar Dolar!
 

http://www.commercial-vehicles-turkey.com/?referer=Subcon

http://www.cnrsubconist.com/content/tr_index.asp








































SEKTÖREL
Tanıtım Grubu
Rek. ve Tic. Ltd. Åžti.

  BahçeÅŸehir 2.Kısım Mah.(BoÄŸazköy)
  4.Cadde,Mavi Kardelen Sitesi, A-Blok No:1/2 Daire:2
  BAHÇEÅžEHİR-BAÅžAKÅžEHİR-İSTANBUL
  Tel:0212 607 28 22- 5 Hat
 
E-posta : subcon@sektorel.com

SUBCONTURKEY Yan Sanayi Ürünleri Gazetesi
www.sektorel.com | www.subconturkey.com | subcon@subconturkey.com
yan sanayi