HMT, Alüminyum ve Bağlantı Elemanları Üreticilerinden Alımlar Yapacak
Petrol sanayinin dünya çapında önde gelen isimlerinden olan ABDde yerleşik HMT Tank Inc. yeni üretim tesisini, İzmirde açtı. HMTnin bu tesisi, yaklaşık 2000 m2lik bir imalat ve stok sahasına sahip. ESBAş-Ege Serbest Ticaret Bölgesinde bulunan tesis HMTnin bütün ürünlerinin imalatında kullanılacak en gelişmiş makinalarla donatıldı.
TÜPRAş başta olmak üzere Türkiyedeki pek çok petrokimya tesisinin müşterisi olduğu HMT, 2 bin metrekarelik alanda imalat ve stok sahasına sahip tesislerde son teknolojiyle üretim yapacak. Ayrıca, su ve atık su sektöründe kullanılan sabit ve yüzer tavanlarla diğer malzemelerin tamamı da yine aynı tesiste üretilecek.
HMAT Başkanı George Gregory yatırımın şirket için önemine dikkat çekti. Türkiyenin konumundan kaynaklı lojistik kolaylık sağladığını ve teslim süresini azalttığını belirten George Gregory, Bu yatırım tesadüfen olmadı. Yıllar önce bu bölgeyi şirket büyümesi için zaten tespit etmiştik. Buraya karar vermeden önce Doğu Avrupa ve Körfez ülkelerinde çeşitli yerleri incelemiştik. Türkiyede ve İzmirde büyüyen bir ekonomi var. İşgücü son derece kaliteli. Ayrıca politik ortamda istikrar görüyoruz. ESBAşın alt yapısı da bizim için çekici bir noktaydı. Bu yatırım şimdiden beklentilerimizi aştı. Genel kurulumuz bu yatırımı Ocak ayında onaylamıştı. Dokuz ay geçti ve bu kadar kısa sürede bu açılışı kutluyoruz dedi.