Dünyanın önde gelen yazılım şirketi Dassault Systemes in pazara yeni sunduğu V6 PLM platformunu Renault da kullanmaya başladı. Renault, yeni küresel ürün geliştirme çözümü olarak seçtiği ENOVIA V6 ile verimliliğini ve ürün kalitesini artırmayı amaçlıyor. Dassault Systemes in V6 platformu, hızlı kurulum, entegre edilebilen PLM uygulaması, gerçek zamanlı ortak çalışma imkanı, online tasarım ihtiyaçlarını karşılayan ve her yerde tasarlanabilen yapısıyla mühendislerin ve tasarımcıların tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.
Renault, ENOVIA nın V6 bazlı ortak çalışma platformunu ve CATIA nın V6 platformunu kullanmakla beraber bundan sonra Dassault Systemes in tüm V6 platformuna geçerek şirketin ve tedarikçilerinin yeni ürün tasarımlarında gerçek zamanlı olarak birlikte çalışmalarını da sağlayacak.
V6 PLM i tüm dünyada ve tüm markalarında kullanacağını açıklayan Renault, Sanal Prototip (Digital Mock-up / DMU) online erişim ile, farklı mühendislik dalları arasındaki ortak çalışmanın kolaylaşmasını sağlayacak. Tüm geliştiriciler için tek ve ortak çalışmaya açık bir arayüz kullanılması, birçok farklı ürün ve proseslerin ilk ve tek seferde yerine getirilmesi için uygun ortam yaratıyor.
Renault nun 3 değişik çözüm içeren ve 3 parçalı mühendislik prosesi; tek, standart ve tüm mühendislik dallarında uygulanabilen çözümleri kullanarak birleşik bir ortak çalışma platformuna dönüşecek. Renault un ürün geliştirme bölümünü değiştirme stratejisinin altında, V6 platformunun tüm ürün döngüsünü ortak çalışma ortamı içerisinde sanallaştırması yatıyor. Diğer gereksinimler, kurumsal ortaklarla ve tedarikçilerle ortak çalışmayı desteklemek ve dünyanın çeşitli yerlerindeki takımlar arasındaki performans ve veri tutarlılığını sağlamaktı.
Gelecek yıllarda ortak çalışma mühendisliklerini geliştireceklerini dile getiren Renault Mühendislik ve Kalite den Sorumlu Başkan Yardımcısı Odile Desforges, Dassault Systemes ile ortak çalışmalarının stratejilerine katkıda bulunacağını belirtti. Desforges ayrıca, V6 platformunu seçme sebebimiz, entegre PLM ortamının gerçek zamanlı ortak çalışma ve online tasarım olanağı vererek dünyadaki çeşitli takımlarımızı bir araya getirebilmesi. V6 çözüm portfolyosunu seçtik, çünkü ortak çalışılabilen, ölçeklendirilebilir ve kullanımı kolay bir çözüm sunuyor diye konuştu.
Dassault Systemes Başkan ve CEO su Bernard Charles ise, Dassault Systemes ile Renault un küresel ortak çalışma ve ürün geliştirme alanında aynı sürdürülebilir inovasyon vizyonuna sahip olduğunu ifade etti. Charles, otomotiv endüstrisinin, müşterilerin ihtiyaçlarını ve değerlerini en iyi karşılayacak aracı yaratabilmek için bugün her zamankinden daha fazla ekonomik ve sosyal yönleri değerlendirmesi gerektiğini vurgulayarak, tüm paydaşlar, sürdürülebilir inovasyonun önemli birer oyuncusu haline gelmeli dedi.