SubconTurkey

Hoşgeldiniz
subconturkey.com

Favorilerime Ekle

yan sanayi

Bugün :   8 Şubat 2012, Çarşamba

Haziran 2009 Sayısı

Yıl : 6 | Sayı : 62

     Anasayfa
     Hakkımızda
     Künye
     Abone Formu
     Arşiv
     İletişim

http://www.turkeyautosummit.com




Dergimizin sayfalarına
taranmış şekilde ulaşmak için tıklayın  


 

Haberdar olmak için
üye olunuz

İsim
E-Posta

Sektör Seçiniz


 

 





























 

KOBİlerin Hizmetinde Sekiz Yıl: İKÜ KOBİ Geliştirme ve Rekabet Merkezi

Prof.Dr.Güneş Gençyılmaz
İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı

İstanbul Kültür Üniversitesi sekiz yıldan beri Üniversite-Sanayi İşbirliğinin güzel örneklerini vermektedir.

Kuruluşunun beşinci yılında KOBİ Danışma Birimini kurarak üç yıl boyunca 300e yakın firmaya karşılıksız hizmet vermiştir. Sandviciniz ve içeceğiniz bizden sloganı ile İşadamları ile Öğle Toplantıları düzenlemiş, onların belirledikleri konular her hafta iki saat boyunca karşılıklı etkileşim içinde tartışılmış ve çok olumlu geri dönüşümler alınmıştır. Yine toplantılara katılan işadamlarının teşviki ile 2004 yılında ilk KOBİler ve Verimlilik Kongresini düzenlemiştir. Bu kongre her yıl düzenlenmekte ve sektörde aranan ve takdir edilen bir kongre haline gelmiştir. Kongrenin her yıl bir teması olmuştur. Seçilen temalar daima ülkenin rekabet gücünün gelişimi ile paralelik göstermiş ve bu nedenle katılımcı sayısının içindeki reel sektör temsilcilerinin toplam katılımcı içindeki payı giderek artmış, 2009 yılında %80e ulaşmıştır. Son iki kongreden beri panel konuları, kongrenin paydaşlarından olan önde gelen reel sektör derneklerinin başkan veya yöneticileri ile birlikte belirlenmektedir. Bu yöntem çok başarılı olmuş ve bundan böyle de devam edecektir. Bu toplantılara sektörün en önemli gazetelerinden birisi olan SUBCONTURKEY de katılmakta, hem katkı sunmakta hem de sektörün bilgilenmesini sağlama gibi büyük bir hizmeti vermektedir. Bu kongreleri benzerlerinden ayıran özelliği, reel sektör temsilcileri ile akademisyerin aynı çatı altında biraraya getirilmesidir. Akademisyenler KOBİler konusunda yaptıkları uygulamalı araştırmaları paralel salonlarda tartışmakta, bildiri oturumlarına ilgi duyup tartışmaları izleyen ve soru sorarak katkıda bulunan reel sektör mensuplarının sayıları da giderek artmaktadır. Merkezin öncülüğünü yaptığı konulardan birisi de KOBİler için hayati önem taşıdığına inandığımız Bölgesel ve Sektörel Kümelenme konusudur. Bu alanda Uluslararası Rekabet Enstitüsü ile işbirliğine gidilmiş, Enstitünün İsveç ve İspanyol Başkanları üniversitemizin davetlisi olarak muhtelif tarihlerde KOBİ Kongrelerimize davet edilmiş, onların katkıları ile yabancı uzmanlardan oluşan panellerde  çeşitli Avrupa Birliği ülkelerindeki uygulamaların tartışmaya açılması sağlanmıştır. Ayrıca yine aynı başkanlar ile Kayseri Sanayi Odasının daveti üzerine Kayseride Kayserili işadamı ve işkadınlarının katıldığı toplantıda kendilerine kümelenmenin esasları ve özellikle İspanyadaki başarılı uygulamaları örneklerle anlatılmış, daha sonra iş insanları ile bir atölye çalışması yapılarak Kayserideki küme alanlarının ortaya çıkarılması konusunda herkesin uzlaşma sürecini nasıl uygulayacakları gösterilmiştir.

Merkezin yaptığı önemli faaliyetlerden birisi de Dünya Gazetesi ile işbirliği yaparak KOBİleri ilgilendiren önemli konularda konunun uzmanları ile biraraya gelerek onları tartıştırmak, çözüm önermelerini masaya getirilmesini sağlamaktı. Kümelenmeden stratejik yönetime kadar çok çeşitli konular yarım günlük sabah toplantılarında tartışılmış, tartışmaların geniş özetleri,  daha sonra, Dünya Gazetesinde 1-2 sayfayı kapsayacak şekilde KOBİlerin dikkatine sunulmuştur.
 
Merkez sağladığı sponsor destekleri ile geçtiğimiz yıllarda çok sayıdaki ildeki Ticaret ve Sanayi Odaları üyelerine, kendi İllerinde konferanslar vermiştir. Konular ve uzmanlar odaların üyeleri tarafından belirlenmiş, Merkezimiz de akademisyen olan uzmanları sözkonusu İle götürerek, konuların etkileşimli bir şekilde tartışılmasını sağlamıştır.

Merkezimiz KOBİler için çok çeşitli kısa süreli eğitim programları ve danişmanlık hizmetleri sunmaktadır. Eğitimler genellikle davet eden KOBİ veya kuruluşların yerinde yapılabilmektedir. Konular ve şimdiye kadar verilen eğitimler ve içerikleri konusunda bilgi, merkezin http://kobidanis.org.tr adresinden elde edilebilir.  
KOBİ Geliştirme ve Rekabet Merkezi sekiz yıllık bir deneyim ile bundan böyle de KOBİlerimize hizmet sunmaya devam edecektir.

75. Platin Özel Sayınızın hayırlı olmasını ve nice başarılı yıllar dilerim.

 

  İlgili Haberler

 

TSE, Sadece Belgelendirme Değil Aynı Zamanda Katma Değer de Yaratıyor
KOBİ-ler ve Verimlilik Kongresi, 25-26 Ekim-de Dedeman Otelde Yapıldı
İstanbul Ticaret Odası 2011-in En Başarılı KOBİ-lerini Seçiyor
İstanbul Ticaret Odası 2011-in En Başarılı KOBİ-lerini Seçiyor
İşletmelerin 2023 Vizyonu, 7. KOBİler ve Verimlilik Kongresinde Tartışılacak

  İlgili Yazılar

 

KOBİ lerin ihracat pazarlamasında kullandığı yöntemlerden biri; doğrudan postalama
Avrupa Birliği ortak ulaştırma politikası
“Rekabet Stratejisi“
 

http://www.hannovermesse.de/en/promo?xvn4x

http://maktekfuari.com








































SEKTÖREL
Tanıtım Grubu
Rek. ve Tic. Ltd. Şti.

  Bahçeşehir 2.Kısım Mah.(Boğazköy)
  4.Cadde,Mavi Kardelen Sitesi, A-Blok No:1/2 Daire:2
  BAHÇEŞEHİR-BAŞAKŞEHİR-İSTANBUL
  Tel:0212 607 28 22- 5 Hat
 
E-posta : subcon@sektorel.com

SUBCONTURKEY Yan Sanayi Ürünleri Gazetesi
www.sektorel.com | www.subconturkey.com | subcon@subconturkey.com
yan sanayi