SubconTurkey

HoÅŸgeldiniz
subconturkey.com

Favorilerime Ekle

yan sanayi

Bugün :   23 Mayıs 2012, ÇarÅŸamba

Kasim 2009 Sayısı

Yıl : 7 | Sayı : 67

     Anasayfa
     Hakkımızda
     Künye
     Abone Formu
     ArÅŸiv
     İletiÅŸim

http://www.ankiros.com


http://maktekfuari.com




Dergimizin sayfalarına
taranmış ÅŸekilde ulaÅŸmak için tıklayın  


 

Haberdar olmak için
üye olunuz

İsim
E-Posta

Sektör Seçiniz


 

 



























 

Hannover Messe İnternational İstanbul Genel Müdürü Alexander Kühnel: Ortaklarımızla birlikte Türkiye içinde toplam 15 fuar organize ediyoruz

Aluexpo Fuarında, BileÅŸim Fuarcılık A.Åž. Genel Müdürü Nezih Kazankayanın tanıştırdığı Hannover Messe International İstanbul Genel Müdürü Alexander Kühnel  organize ettikleri fuarlar ve Türkiyede fuarcılık üzerine merak ettiklerimizi / edilenleri cevaplandırdı.

SUBCONTURKEY: Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz, eğitiminiz ve iş yaşamınız hakkında bilgi verir misiniz?

Alexander Kühnel: Üniversitedeki işletme eğitimimin ardından MAN Roland Baskı Makinelerinin Almanya, Avusturya, İsviçre ve Yugoslavyadaki ofislerinde Satış Mühendisi olarak ilk iş tecrübemi edindim. 5 yıl sonra aynı firmada Satış Deneticiliği görevini üstlendim. Ondan 2 yıl sonra ise pazarlama faaliyetlerinden ve dolayısıyla dünya üzerinde katılınan tüm fuarlardan da sorumlu oldum.

Toplam 11 yıl MAN Rolandda çalıştıktan sonra katılımcılık tarafından organizatörlük tarafına geçtim ve Hannoverde Deutsche Messe AGde HANNOVER MESSE ekibinde çalışmaya başladım. Başlangıçta Subcontracting, MDA ve Surface Technology gibi Hannover Messe bünyesinde olup yurtdışında da düzenlenmeye başlayan tüm fuarların organizasyonunda çalıştım.

Yurtdışı fuarlar işi çok başarılı geçti, öyleki İstanbulda düzenlenen WIN Fuarları ve Çindeki Endüstri Etkinlikleri düzenlendikleri bölgenin bir numaralı etkinlikleri oldu. Daha sonra Hindistanda düzenlenen Endüstri Etkinliklerinin konsepti benim tarafımdan gerçekleştirildi ve lanse edildi, sonra Rusya ve Dubaideki prömiyerler hazırlandı.

SUBCONTURKEY: Türkiyeye gelişiniz ne zaman, nasıl oldu? Türkiyeye gelmeden önce ülkemiz hakkında bilginiz var mıydı?

Alexander Kühnel: Ne mutlu ki WIN Fuarlarının 2002 yılından beri sorumluluğunu üstleniyor olmam nedeniyle yılda bir kaç kez İstanbula geliyordum ve bu nedenle HFT ekibini ve fuarlarını tanıyordum. Bana 2008 yılının sonbaharında 2009 yılından itibaren şirketin genel müdürlüğünü yürütmeyi isteyip istemediğim sorulduğunda çok sevindim, çünkü en büyük hayalim olan hayatımda bir kez İstanbulda yaşamayı ve çalışmayı gerçekleştirebilecektim. Yaklaşık bir senedir İstanbulda yaşıyorum; hayalimdeki şehirde, hayalimdeki işi yapıyorum.

SUBCONTURKEY: Hannover Messe İnternational İstanbul hakkında bilgi alabilir miyiz?

Alexander Kühnel: Dünyanın en büyük fuar alanına sahip fuar şirketlerinden biri olan Deutsche Messe AGnin Türkiyedeki alt kuruluşu ve temsilcisi olan Hannover-Messe International İstanbulun temel olarak üç faaliyet alanı bulunmakta. İlki temsilci olarak Deutsche Messe AGnin Almanya ve diğer ülkelerde düzenlediği fuarlara Türkiyeden firmaların katılımını ve ziyaretini organize etmek, ikincisi Türk firmaların girmek istedikleri pazarlarda bulunan fuarlarda Milli Katılımlar organize etmek ve üçüncüsü de Türkiyede kendi fuarlarını yapmak. Şu an ortaklarımızla birlikte Türkiye içinde toplam 15 fuar organize ediyoruz.
 
Deutsche Messe AG, dünya üzerinde yaklaşık 100 fuar düzenliyor

SUBCONTURKEY: Hannover Messe International İstanbul olarak gerçekleştirdiğiniz fuarlar hangileridir? Nerelerde (ülkelerde) hangi fuarları yapıyorsunuz?

Alexander Kühnel: Deutsche Messe AG, dünya üzerinde yaklaşık 100 fuar düzenliyor. Başta Almanya olmak üzere Çin, Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya, Avustralya, Hindistan, İspanya ve Amerikanın da aralarında bulunduğu birçok ülkede düzenlenen fuarların en bilinenleri CeBIT, HANNOVER MESSE, Domotex ve CeMAT Fuarları.

Hannover Messe International İstanbul olarak 2009 yılında CeBIT Hannover, HANNOVER MESSE, Domotex, LIGNA fuarları baÅŸta olmak üzere Almanya, BirleÅŸik Arap Emirlikleri (Dubai) ve Çinde yapılan fuarlara Türk katılımcıları götürdük. Bunun yanı sıra yine Almanya ve BirleÅŸik Arap Emirliklerindeki fuarlarda Milli Katılım düzenledik. 

Türkiyeye baktığımızda ise; Hannover-Messe International İstanbul olarak kendimizin ve ortaklarımızla düzenlediğimiz fuarlarımızın bir çoğu kendi sektörlerinde dünyanın ve Avrasya Bölgesinin en büyük fuarları arasında yer alıyor. Bunların da en büyüğü dünyanın ilk on bilgi ve iletişim teknolojileri fuarları arasında yer alan CeBIT Bilişim Eurasia. 2009 yılında ilk kez uydu ve yayıncılık sektörlerine yönelik CeBIT Broadcast, Cable & Satellite fuarımızla aynı anda düzenlenen fuar toplam 22 ülkeden toplam 1.224 katılımcı ve 146. 572 ziyaretçiyi ağırladı. Fuarda bu yıl önemle üstünde durduğumuz konu bilişimin farklı sektörlere yönelik uygulamalarıydı. CeBIT Bilişimin yanı sıra otomotiv, imalat endüstrisi, metal işleme fuarlarımız yine kendi kulvarlarında dünya üzerinde söz sahibi fuarlar. Ortak şirketlerimiz ile beraber düzenlediğimiz imalat alanında 7 sektörü kapsayan WIN – World of Industry fuarları, metal işleme, alüminyum sektörlerine yönelik ANKIROS/ANNOVER ve Aluexpo, otomotiv yan sanayiine yönelik Automechanika İstanbul, ısıtma-soğutma sektörüne yönelik ISK-SODEX fuarları Hannover-Messe International İstanbulun ortak olduğu dünya çapında ilgi gören, kendi sektörlerinde marka olmuş fuarlar. Bunların dışında turizm sektörü için düzenlediğimiz Travel Turkey İzmir fuarı ise TÜRSAB ve İzfaş işbirliği ile 10-13 Aralık 2009 tarihinde organize edilecek.

SUBCONTURKEY: Hannover Messenin  Türkiyede hangi fuar ÅŸirketleri ile ortaklıkları var?

Alexander Kühnel: Yeni bir pazarda ya da yeni bir sektörde fuar düzenlemeye başlamanın en kolay yolu o sektörde bağlantıları kuvvetli olan bir ortakla birlikte çalışmaktır. Böylece Deutsche Messe AGnin know-howı ve o yerli firmanın sektördeki deneyimleri birleşerek, kazan-kazan ilişkisini doğurur. Bu şekilde başarılı fuarlar ortaya çıkar. Kurulduğu 1996 yılından beri Türkiyede, bağlı olduğu Deutsche Messe AGnin uzmanlık alanı teknoloji ve sermaye yoğun endüstri alanlarında fuarlar düzenlemekte olan Hannover Messe International İstanbul, bu sektörlerde ilerlemek ve yeni sektörlere girmek amacı ile Türkiyede önde gelen 4 yerel organizatörle ortak grup şirketleri kurdu. Bu grup şirketlerinden 2000 yılında kurulan HİFAŞ, o yıllarda Türkiyenin en büyük teknoloji etkinliği ve fuarı olan Bilişimi düzenleyen İnterpro ortaklığı ile kuruldu ve 10 yıldır CeBIT Bilişim Eurasiayı organize etmektedir. 2002 yılında Dünya Fuarcılıkla ortak kurulan Hannover Messe Sodeks ile ısıtma, soğutma, havalandırma sektörülerine yönelik ISK-SODEX, Sodex Trabzon, TESKON - SODEX fuarlarını, bu sene ilk kez düzenlediğimiz yenilenebilir enerji alanındaki Renex ve yüzme havuzu, sauna ekipmanları fuarı HSSi organize ediyoruz. Gelecek sene ise bunlara bir de Mart ayında düzenleyeceğimiz Ekmek-Pasta Makineleri, Fırın, Pastane, Kafeterya Ekipmanları fuarı IBEXpo eklenecek. Ankiros Fuarcılık ile gerçekleştirdiğimiz diğer bir ortaklığımız Hannover Messe Ankirosla ise metal işleme ve alüminyum sektörlerinde ANKIROS, ANNOFER, TÜRKCAST ve Aluexpo fuarlarını organize ediyoruz.

2002 yılında imalat endüstrisi sektöründe yayın kuruluşlarına sahip güçlü bir firma olan Bilesim A.Ş. ile ortaklaşa kurduğumuz Hannover Messe Bileşim o günden bu güne WIN Fuarlarını başarıyla organize ediyor.

SUBCONTURKEY: Hannover Messe Bileşim Fuarcılık A.Ş.nin düzenlediği WIN Fuarları hakkında bilgi verir misiniz?

Alexander Kühnel: Dünyanın bir numaralı endüstri fuarı HANNOVER MESSE konseptini ve know-howını Türkiyede başarılı bir şekilde uygulayan WIN Fuarları üretimin başlangıcından ürünlerin nakliyesine kadar baştan sona imalat süreci için gerekli tüm ekipman ve hizmetleri bir arada sunuyor. Üretilen bir ürünün üretim sürecinin anlatılması lazım, WIN Fuarları da bunun için en ideal platform.

Türkiye ve Avrasya Bölgesi imalat endüstrisinin en önemli fuarı olan WIN - World of Industry doğrudan katılan firma sayısı ve büyüklük olarak Türkiye, Ortadoğu ve Avrasyanın alanında en büyük fuarı. Gerek milli ve bireysel katılımları ile fuarda yer alan yabancı firmaların, gerekse Türk üreticilerin fuarda sergiledikleri ürün ve hizmetlerin çeşitliliği, 115 bine yakın ziyaretçinin WIN Fuarlarını tercih etmesinin en büyük nedenlerinden biri.

WIN Fuarlarının niÅŸ bir sektör fuarı olmak yerine komple çözümler sunan kapsamlı bir fuar olmasının getirdiÄŸi avantajın en büyük kanıtı 2009 yılında yaÅŸadığımız sıkıntılı  dönemde WIN Fuarlarının katılımcı ve ziyaretçi bazında sergilediÄŸi baÅŸarıdır.

WIN Fuarları ayrıca yeni teknolojilerin, yeni markaların tüm dünya ile aynı anda Türkiyede de tanınması, ihracatın ve çevre ülkelerle ticari ilişkilerin gelişmesi, yeni temsilcilik anlaşmalarına imza atılması gibi çok sayıda önemli fırsat için de zemin hazırlıyor. Bu sene satınalma programı kapsamında İran, Suriye, Fas, Tunus, Ukrayna, Ürdün ve Güney Afrikanın da aralarında bulunduğu 13 ülkeden satın alma heyetleri konaklama ve ulaşım masrafları karşılanarak fuarımızda ağırlanacak, gerçekleştirdiğimiz İşbirliği Günleri kapsamında katılımcılarla yüz yüze görüşmeler yapacaklar. Her yıl fuara paralel olarak Endüstriyel Etkinlikler Zirvesi kapsamında düzenlenen yaklaşık 200 seminer programı ve WIN Fuarını destekleyen yerli ve yabancı 69 kuruluş fuara değer katan diğer önemli unsurlar.

Rekabet yerine işbirliği içinde ilerlemek Automechanika İstanbul fuarını başarılı kılıyor

Artan taleple birlikte 2007 yılında 2 faz halinde düzenlenmeye başlayan WIN Fuarının organizasyonunda Hannover Messe International İstanbul ve Bileşim Fuarcılık birlikte yer alıyor

Yapılan işbirliği çerçevesinde, son 7 yıl içinde Avrasya bölgesinin en başarılı sektörel fuarları olarak gelişen WIN fuarlarının stratejik planlaması ve organizasyonunda bu yıl yapılan bir düzenleme ile Hannover Messe International İstanbul bundan böyle daha fazla sorumluluk üstlenecek. İşletme ve müşteri hizmetleri alanlarında değişiklik olmayacak ve Joint Venture ortakları, WINin gelecekteki başarısı için birlikte çalışmaya devam edecekler.

SUBCONTURKEY:  Win fuarlarının iki fazda yapılıyor olmasına raÄŸmen bir kısım firmalar istedikleri salonda yer bulamıyor, katılımcıların aldıkları metrekareler küçük tutulsa daha çok firmaya katılım imkanı saÄŸlansa daha yararlı olmaz mı?

Alexander Kühnel: İmalat endüstrisinin Avrasya Bölgesinde git gide genişlemesi, sektörün bu en önemli etkinliğine gösterilen ilgiye de doğal olarak yansıyor. Geçtiğimiz senelerde sektörde yer alan firmaların bu yönde gelen taleplerinin hepsi karşılandı. Örneğin artan taleple WIN Fuarları 2007 yılında ilk kez iki ayrı faz halinde düzenlenmeye başladı. Belki bazı firmalara istedikleri yerleri sunamadık fakat sonuçta hepsi fuarda bir şekilde faaliyet gösterdiği sektörle ilgili bölümde yer aldı, yer almaya da devam ediyor.

SUBCONTURKEY: İTO ile iÅŸbirliÄŸi yaptığınız  Almanya-Hannover Messe 2010 hakkında bilgi verebilir misiniz?

Alexander Kühnel: Dünyanın endüstri alanındaki en önemli etkinliği HANNOVER MESSE firmalara tüm dünya pazarlarına ürün ve hizmetlerini sergileme fırsatı sunan global bir fuar. Geçtiğimiz yıl fuarı ziyaret eden yaklaşık 210,000 kişinin dörtte birinin yurt dışından gelmiş olması bunun en büyük göstergesi. Türkiyenin 2007 yılında İTO işbirliğiyle partner ülke olmasıyla başlayan Türkiye milli katılımları da bugüne kadar artarak devam etti ve bugün fuara katılan ülkeler arasında ilk 3 sırada yer alıyoruz.

Gelecek sene 19 – 23 Nisan tarihleri arasında Almanyanın Hannover kentinde düzenlenecek olan fuarda Energy ve Industrial Supply bölümlerinde Türkiye ülke pavyonu ve İTO pavyonu yer alacak

Endüstriyel otomasyon, enerji ve yan sanayi teknolojileriyle ön plana çıkan HANNOVER MESSEnin bu seneki partner ülkesi İtalya olacak.

HANNOVER MESSEnin başarılı konsepti bundan böyle, dünyanın en hızlı büyüyen ülkeleri olan Çin, Hindistan, Rusya ve Dubai ye de taşınıyor.

SUBCONTURKEY: Hannover Messeyi Türkiyede başarılı kılan etkenler nelerdir?

Alexander Kühnel: Hannover Messeyi Türkiyede baÅŸarılı kılan en önemli etkenler arasında öncelikle Türkiyenin ve içinde bulunduÄŸu Avrasya Bölgesinin hızla büyüyen bir pazar olması,  joint-venture ortaklarının sektördeki güçlü baÄŸlantıları ve tecrübeleri ile DMAGnin geniÅŸ uluslararası ağı yer alıyor. Ayrıca fuarları düzenlerken Türkiyenin önde gelen dernek ve birlikleriyle iÅŸbirliÄŸi içinde geliÅŸtirilen özel projeler fuarlara deÄŸer katıyor. Fuarların satış ve organizasyonda rol alan profesyonel ekip ve bu ekibin sahip olduÄŸu takım ruhu da şüphesiz ki fuarların baÅŸarısındaki en büyük etkenlerden biri.

SUBCONTURKEY: Türkiyede Hannover Messenin düzenleyeceği yeni projeler olacak mı?

Alexander Kühnel: Hannover Messe Sodeks Fuarcılık olarak bu yıl ilk kez yenilenebilir enerji alanında RENEX ve Hannover Messe Ankiros fuarcılık olarak da Alüminyum Teknolojileri, Makina ve Ürünleri İhtisas Fuarı Aluexpoyu düzenledik. Her iki fuar da başarıyla sonuçlandı. Gelecek sene fuarlarımıza bir yenisi daha eklenecek. Hannover Messe Sodeks olarak ekmek – pasta makineleri fuarı IBEXpoyu organize edeceğiz.

SUBCONTURKEY: Türkiyede Subcontracting fuarı düşünür müsünüz?

Alexander Kühnel: Deutsche Messe AG ve alt kuruluÅŸları, dünya üzerindeki pazarları ve sektörleri takip ederler, geniÅŸ çaplı araÅŸtırmalar yaparlar.  Bu araÅŸtırmalar sonucu eÄŸer o pazarın ya da her hangi bir ülkedeki her hangi bir sektörün hazır olduÄŸuna inanırlarsa fuarın düzenlenmesi ve ortaklıklar kurulması için giriÅŸimlerde bulunurlar. Bugün itibariyle kısa vadede böyle bir proje öngörülmüyor fakat uzun vadede sektörün hazır olduÄŸuna inanılırsa gerçekleÅŸmesi söz konusu olabilir.

SUBCONTURKEY: Türkiye fuarcılık sektörünü nasıl değerlendiriyorsunuz?

Alexander Kühnel: BildiÄŸiniz gibi Almanya fuarcılık anlamında dünyada en geliÅŸmiÅŸ ülkedir fakat burada çok fazla fuar gerçekleÅŸtiÄŸi için pazar fuara doymuÅŸ vaziyette. Bu nedenle farklı ülkelere geçiÅŸ yapmak istiyorlar. Deutsche Messe AG dünya üzerinde potansiyeli olan dört pazar üzerinde yoÄŸunlaşıyor ve bunlardan biri de Türkiye.  DiÄŸer önemli ülkeler ise Çin, Hindistan ve Rusyadır.

Bizimle birlikte Türk firmalar fuarcılığın çok önemli bir pazarlama aktivitesi olduğunu öğrendiler. Bizim aracılığımızla sadece Almanyada değil Çinde, İspanyada, Fransada bütün fuarlarda yer alıyorlar.

SUBCONTURKEY: Automechanika Fuarlarıyla ilginiz nedir? Ortak Satış-pazarlama çalışmalarınız var neden/nasıl gerçekleştiriyorsunuz?

Alexander Kühnel: Otomotiv yan sanayi üretimi, dağıtımı ve tamiri konularında Avrasyanın lider fuarı olma özelliğini sürdürerek yer alan Automechanika İstanbulu, Messe Frankfurt İstanbul ile ortaklaşa olarak iki yılda bir düzenliyoruz. Bu da iki ayrı fuar organizatörü firmanın işbirliğinin nasıl başarılı sonuçlar doğurabileceğinin bir göstergesi.

Rekabet yerine işbirliği içinde ilerlemek Automechanika İstanbul fuarını başarılı kılıyor

Global Automechanika ailesinin bir üyesi olan Automechanika İstanbul tüm dünyada 11 ülkede düzenlenen 13 Automechanika fuarı içinde üçüncü sırada yer alıyor. 1995 yılında düzenlenmeye başlayan fuarda Hannover Messe International İstanbul fuarın %80ini oluşturan yurtiçi katılımcılara yönelik satış ve pazarlama faaliyetlerini gerçekleştirirken, Messe Frankfurt İstanbul ise fuarın yurtdışı satış ve pazarlamasını gerçekleştiriyor.

Fuarın en fazla öne çıkan özelliği Türkiyenin en fazla yabancı ziyaretçi çeken fuarlardan biri olması. Gerek batılı firmalar gerekse yerli üreticiler Avrasya pazarında ve birçok Arap ülkesinde daha aktif duruma gelmek istiyorlar. Bu yüzden fuar sırasında sektör için önemli Uluslararası Satın Almacıları masraflarını karşılayarak ülkemize davet ediyoruz

SUBCONTURKEY: Bizim görüşümüz, Türkiyede fuar organizatörü enflasyonu var, bu görüşe katılıyormusunuz, yaşanan fuar organizatör enflasyonu hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Alexander Kühnel: Türkiyede deÄŸiÅŸik sektörlerde faaliyet gösteren birçok firma yeni pazarlara açılmak için fuarların önemini gün geçtikçe daha çok kavramaya baÅŸladı.  Fakat Türkiyede fuar organizatör enflasyonu olduÄŸunu düşünmüyorum. Fuarcılığı büyük bir pastaya benzetiyorum. Herkes o pastanın ne kadar tatlı olduÄŸunu biliyor ve küçük bir pay almak istiyor.

Her sektörde olduğu gibi fuarcılık sektöründe de profesyonel çalışanlar hayatta kalır ve başarılı fuarlar düzenlerler. Hannover Messe International Istanbul olarak biz de fuar organize etme konusunda profesyonel olduğumuzdan eminiz.

SUBCONTURKEY: Türkiyenin farklı şehirlerini gezme fırsatınız oldu mu? Bu gezilerde gördüğünüz Türkiye nasıldı?

Alexander Kühnel: Bugüne kadar sadece Travel Turkey İzmir fuarımız hakkında ortağımızla konuşmak amacıyla İzmiri ve kamu kuruluşu olan katılımcılarımız konusunda bize yardımcı olan ortağımızla buluşmak amacıyla Ankarayı ziyaret etme şansım oldu.

Biliyorum ki Türkiyede gezilecek çok daha fazla ÅŸehir ve bölge var ve benim  tüm Türkiyedeki müşterilerimizi ve ortaklarımızı ziyaret etmem lazım ki ülke çapındaki yüksek potansiyelin farkına varayım.

SUBCONTURKEY: Çalışmadığınız zamanları nasıl değerlendiriyorsunuz? Hobileriniz nelerdir?

Alexander Kühnel: Ailem, eşim ve çocuklarım önceden olduğu gibi Almanyada yaşıyorlar. Zaman buldukça haftasonları onların yanına gidiyorum. Dağlarda gezmeyi, kayak yapmayı, bisiklete binmeyi ve ülkemdeki buz hokeyi takımlarının karşılaşmalarını izlemeyi seviyorum.

İstanbulun tarihi bölgelerini, Boğazdaki nefis balık lokantalarını ve deniz kıyısındaki metropolün atmosferini seviyorum. Beyoğlundaki tüm restaurant ve barlar her damak tadına hitap ediyor.

 

  İlgili Haberler

 

BUSWORLD TURKEY 2012
4. Busworld Turkey 19 Nisan da Açılıyor
Sentez Fuar Jec Europe Fuarına Katıldı
Kalıp Sektörü Tüyap Bursa Çatısı Altında Buluşuyor
ISK SODEX Fuarı Yeni ilişkiler Kurabilmek İçin Mükemmel Fırsat

  İlgili Yazılar

 

Kriz ve IAA Fuarı
Umurumda mı Dünya
KOSGEBE Teşekkürler
İhracat pazarlamasında etkin bir yöntem; fuar katılımı - (VI)
İhracat pazarlamasında etkin bir yöntem; fuar katılımı - (V)
 

http://www.commercial-vehicles-turkey.com/?referer=Subcon

http://www.cnrsubconist.com/content/tr_index.asp








































SEKTÖREL
Tanıtım Grubu
Rek. ve Tic. Ltd. Åžti.

  BahçeÅŸehir 2.Kısım Mah.(BoÄŸazköy)
  4.Cadde,Mavi Kardelen Sitesi, A-Blok No:1/2 Daire:2
  BAHÇEÅžEHİR-BAÅžAKÅžEHİR-İSTANBUL
  Tel:0212 607 28 22- 5 Hat
 
E-posta : subcon@sektorel.com

SUBCONTURKEY Yan Sanayi Ürünleri Gazetesi
www.sektorel.com | www.subconturkey.com | subcon@subconturkey.com
yan sanayi