Plastik Sektörünün Yıldızları PlastEurasiada Parlayacak
Türkiyenin ve Avrasyanın en büyük plastik fuarı olan PlastEurasia 2009, rekor katılım ve ziyaretçi sayısı ile krize direnen plastik sektörüne nefes aldıracak. PAGEV (Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı) ve TÜYAP iş birliği ile 19-22 Kasım 2009 tarihlerinde gerçekleştirilecek fuarın ilk gününde ekonomiye yüksek oranda katma değer yaratan ve ihracatta hız kesmeyen plastik firmalarına Plastik Sektörünün Yıldızları ödül töreni ile plaketleri verilecek.
Türkiye ekonomisinin sessiz devleri plastikçiler, her yıl ülke ekonomisinden daha fazla büyüyor ve gerçekleştirdikleri ihracatla rekor kırmaya devam ediyor. PAGEV Plastik Sektörünün Yıldızları ödül töreni, İSO (İstanbul Sanayi Odası) tarafından açıklanan Türkiyenin En Büyük 1000 Sanayi Kuruluşu ve TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) İlk 1000 İhracatçı Firma sıralamasına giren plastik firmalarını, bu başarılarından dolayı ödüllendirmek amacıyla bu yıl ikinci kez düzenleniyor.
Dünyanın çeşitli ülkelerinden firmaların ve ziyaretçilerin katılacağı PlastEurasia Fuarının ilk gününde gerçekleşecek ödül töreninde, kriz ortamında ülke ekonomisine değer katan 43 plastik firmasına plaketleri verilecek.
PAGEV Başkanı Selçuk Aksoy, bu yıl 19uncusu düzenlenecek olan PlastEurasia Fuarının ilk günü verilecek Plastik Sektörünün Yıldızları ödüllerinin, sektörü yeni başarılar elde etmesi için teşvik ettiğini belirtti. Selçuk Aksoy, bu yıl PlastEurasia Fuarının daha da önemli hale gelerek sektör firmalarına küresel krizde iş bağlantısı yapma fırsatı sunduğuna dikkat çekti. Aksoy, geçtiğimiz yıl 100 milyon euroluk plastik işleme makine satışı yapılan fuarın, bu yıl da nitelikli katılımcıları ve ziyaretçileriyle sektörün hareketlenmesine aracılık edeceğini belirtti. Aksoy, kriz öncesi dinamizmine kavuşan plastik sektörünün, PlastEurasia Fuarında elde edeceği başarıyla yılsonu için hedeflediği 3,4 milyar dolarlık ihracata ulaşacağına ve 2010 yılına da firmaların alacakları siparişlerle daha güçlü gireceğine inandığını söyledi.