SubconTurkey

HoÅŸgeldiniz
subconturkey.com

Favorilerime Ekle

yan sanayi

Bugün :   24 Mayıs 2012, PerÅŸembe

Temmuz 2009 Sayısı

Yıl : 6 | Sayı : 63

     Anasayfa
     Hakkımızda
     Künye
     Abone Formu
     ArÅŸiv
     İletiÅŸim

http://www.ankiros.com


http://maktekfuari.com




Dergimizin sayfalarına
taranmış ÅŸekilde ulaÅŸmak için tıklayın  


 

Haberdar olmak için
üye olunuz

İsim
E-Posta

Sektör Seçiniz


 

 



























 

2009 Mayıs ayında dış ticaret geriledi

Türkiye İstatistik Kurumu ve Gümrük Müsteşarlığı işbirliği ile oluşturulan geçici dış ticaret verilerine göre; 2009 yılı Mayıs ayında; 2008 yılının aynı ayına göre ihracat %41 azalarak 7.359 milyon dolar, ithalat %43,9 azalarak 10.836 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Aynı dönemde dış ticaret açığı %49,1 azalarak 6.829 milyon dolardan, 3.477 milyon dolara gerilemiştir.
 
2008 Mayıs ayında %64,6 olan ihracatın ithalatı karşılama oranı, 2009 Mayıs ayında %67,9 a yükselmiÅŸtir.  

AB ye ihracat %44,5 azaldı

2008 Mayıs ayında %50,2 olan Avrupa BirliÄŸi nin (AB) ihracattaki payı 2009 Mayıs ayında %47,2 ye gerilemiÅŸtir. AB ye yapılan ihracat, 2008 yılının aynı ayına göre  %44,5 azalarak 3.474 milyon dolar olarak gerçekleÅŸmiÅŸtir.

2009 Mayıs ayında en fazla ihracat yapılan ülke Almanya olmuÅŸtur. Bu ülkeye yapılan ihracat 2008 Mayıs ayına göre %37,5 azalarak 741 milyon dolar olurken, Almanya yı sırasıyla Fransa (551 milyon dolar), İtalya (449 milyon dolar) ve İngiltere (402 milyon dolar) takip etmiÅŸtir. İthalatta ise Rusya Federasyonu ilk sırada yer almıştır. Bu ülkeden yapılan ithalat %49,9 azalarak 1496 milyon dolar olarak gerçekleÅŸmiÅŸtir. Rusya yı sırasıyla Almanya (1104 milyon dolar), Çin (980 milyon dolar) ve A.B.D. (641 milyon dolar)  izlemiÅŸtir.

GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA
I. DÖNEM: OCAK, ŞUBAT, MART / 2009

2009 yılı birinci döneme ilişkin hesaplanan gayri safi yurtiçi hasıla değeri bir önceki yılın aynı dönemine göre sabit fiyatlarla %13.8 azalış göstermiştir.

Üretim yöntemi ile hesaplanan gayri safi yurtiçi hasıla tahmininde, 2009 yılı birinci üç aylık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre cari fiyatlarla gayri safi yurtiçi hasıla %2.2 lik azalışla 210.997 milyon TL olmuştur.

2009 yılının birinci üç aylık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre sabit fiyatlarla gayri safi yurtiçi hasıla % 13.8 lik azalışla 21.145 milyon TL olmuştur.

 

  İlgili Haberler

 

Denizatı Petrokimya, İhracatta Yeni Rekorlar Hedefliyor
Yan Sanayide Hedef, Daha Fazla İhracat
Tunaoğlu Otomotiv, Knorr Bremse Firmasının 2011 Yılı En Başarılı Sac Parça Tedarikçisi Oldu
Teknik Bağlantı Elemanları, 2011 Yılında 10 Milyon Euro İhracat Gerçekleştirdi
Ödüllü İhracatçılara Cem Yılmaz Dopingi

  İlgili Yazılar

 

EleÅŸtiri GeliÅŸtirir
Yabancı Firmalara Ulaşmak
KOSGEBE Teşekkürler
PROGRAM
ÇİLEKEŞLERİN GAZETESİ
 

http://www.commercial-vehicles-turkey.com/?referer=Subcon

http://www.cnrsubconist.com/content/tr_index.asp








































SEKTÖREL
Tanıtım Grubu
Rek. ve Tic. Ltd. Åžti.

  BahçeÅŸehir 2.Kısım Mah.(BoÄŸazköy)
  4.Cadde,Mavi Kardelen Sitesi, A-Blok No:1/2 Daire:2
  BAHÇEÅžEHİR-BAÅžAKÅžEHİR-İSTANBUL
  Tel:0212 607 28 22- 5 Hat
 
E-posta : subcon@sektorel.com

SUBCONTURKEY Yan Sanayi Ürünleri Gazetesi
www.sektorel.com | www.subconturkey.com | subcon@subconturkey.com
yan sanayi