SubconTurkey

HoÅŸgeldiniz
subconturkey.com

Favorilerime Ekle

yan sanayi

Bugün :   8 Åžubat 2012, ÇarÅŸamba

Temmuz 2009 Sayısı

Yıl : 6 | Sayı : 63

     Anasayfa
     Hakkımızda
     Künye
     Abone Formu
     ArÅŸiv
     İletiÅŸim

http://www.turkeyautosummit.com




Dergimizin sayfalarına
taranmış ÅŸekilde ulaÅŸmak için tıklayın  


 

Haberdar olmak için
üye olunuz

İsim
E-Posta

Sektör Seçiniz


 

 





























 

MAKİNE TANITIM GRUBU TANITIM ATAĞINDA

Türk Makine Sanayi 10 milyon TL lik bütçe ile tanıtım atağında

Türk makineleri tüm dünyada TIKIR TIKIR çalışıyor

Türk makinesini iç ve dış pazarlarda tanıtmak, sektörün pazar ve ihracat potansiyelini yükseltmek için Orta Anadolu Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği bünyesinde kurulan Makine Tanıtım Grubu, Türk makinesinin iç ve dış pazarlardaki algılamasını güçlendirmek amacı ile tanıtım atağı başlattı.
 
Makine Tanıtım Grubu EÅŸ BaÅŸkanı Adnan Dalgakıran,  Dünyada, Türkiye denince akla makine ve teknoloji geliyor. Türk makine sanayicileri olarak hem dünyada hem Türkiye de bu algılamayı kuvvetlendirmek için yola çıktık  dedi.
 
Makine Tanıtım Grubu EÅŸ BaÅŸkanı Ali Oktay,  Sektörel bir sivil hareket olarak MTG, makine sektörünün kapsamı dikkate alındığında kurumsal yaÅŸama yeni bir soluk getirmekle kalmamış, saÄŸladığı konsensus ile diÄŸer sektörlere örnek olmuÅŸtur  diye konuÅŸtu.
 
Makine Tanıtım Grubu (MTG), Türk makinesi ile ilgili algılamayı güçlendirmek ve sektörün pazar payını yükseltmek amacıyla başlattığı tanıtım ve iletişim kampanyasının startını Makine Tanıtım Grubu Başkanı Ali Rıza Oktay ile Makine Tanıtım Grubu Eş Başkanı Adnan Dalgakıran ın ev sahipliğinde Çırağan Sarayı nda düzenlenen törenle verdi.

Toplantıda söz alan Makine Tanıtım Grubu BaÅŸkanı Adnan Dalgakıran,  Åžunu gururla ifade edebilirim ki Türk Makine Sanayi; kalitesi, teknolojisi, insan kaynağı ve rekabetçi fiyatıyla dünya makine sektörüne yön vermektedir  dedi.

İki aşamalı tanıtım kampanyası

Nitelikli makine işçiliÄŸi yapılan Türkiye de Makine Tanıtım Grubu nun, Türk malını teÅŸvik eden ve sektörün yönünü belirleyen kuruluÅŸ olduÄŸunun altını çizen Dalgakıran,  MTG nin etkili iletiÅŸim projelerini kapsayan, çok sayıda kanaldan yüksek frekanslı reklam ve tanıtım çalışmalarını içeren kampanyamız iki aÅŸamadan oluÅŸuyor. 2009 sonuna kadar sürecek ilk aÅŸamasında yerli yatırımcıların Türk makinelerini tercih etmelerini saÄŸlamak için etkili bir iletiÅŸim kampanyası yürüteceÄŸiz. Yılbaşından sonra baÅŸlayacak ikinci aÅŸamada ise yurt dışında Türk makineleri ile ilgili algılamayı güçlendirmeye yönelik çalışmalar devreye girecek  diye konuÅŸtu.

İhracattan daha fazla makine ithal ediliyor

Ancak hedeflediÄŸimiz çalışma bu kadarla sınırlı deÄŸil. Hedefimize ulaÅŸmak için entegre bir strateji dahilinde hareket edilmesi gerektiÄŸinin bilinciyle markalaÅŸma, Ar-Ge ve tanıtım çalışmalarının organize edilmesi noktasında gerekli finansmanın saÄŸlanması da yine MTG tarafından gerçekleÅŸtirilecektir  diyen Adnan Dalgakıran,  Sadece yabancılar deÄŸil, yerli yatırımcılarında da Türk Makine Sektörü ile ilgili yeterli bilgi oluÅŸturulması gerekiyor. Sektörde üst düzey kaliteye ulaşıldı ve bugün Türk Makine Sektörü 200 ülkeye kendi markası ile ihracat gerçekleÅŸtiriyor. Türk Makine Sektörü, imalatının yüzde 80 ini ihraç ediyor. Ancak bundan daha fazla makine ithal ediliyor. Türk Makine Sektörü ürünler, ithal makinelerle kıyaslandığında ülkemizde aynı kalite, aynı fayda ve maliyet dengesi, daha uygun servis ve lojistik hizmetiyle satın alınabiliyor  dedi

Makine sanayi tüm sektörlerin temeli

Makine sanayinin Türkiye nin lokomotifi olarak kabul edilen tüm sektörlerin temelini oluÅŸturduÄŸunu ve her biri için vazgeçilmez olduÄŸunun altını çizen Makine Tanıtım Grubu BaÅŸkanı Ali Rıza Oktay,  2008 yılında makine sektörünün tamamına ait ihracat rakamları bir önceki yıla göre yüzde 18,2 oranında artarak 10,9 milyar dolara, ithalat rakamları ise yüzde 0,2 oranında artarak 23,3 milyar dolara yükselmiÅŸtir. Toplam makine imalat deÄŸeri bakımından Türkiye Avrupa da 6 ncı sıradayken Avrupa ülkelerindeki toplam imalatın yüzde 5 ini gerçekleÅŸtirmektedir. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde makine imalatındaki yıllık artışımızın ortalama yüzde 12-15 düzeyinde olması beklenmektedir  dedi.

MTG, 10 milyon TL bütçe ayırdı

Dış pazarda son derece tutarlı ve güvenilir olan Türk makinesinin, Türkiye de aynı itibara sahip olmadığını belirten Oktay  İşte bu nedenle kurulan Makine Tanıtım Grubu, birliÄŸimiz üyelerinin de katkılarıyla bugün önemli bir adım atmaktadır. GerçekleÅŸtireceÄŸimiz kampanya ile Türk sanayicisinin dikkatini Türk Makine Sanayi ne çekmeyi hedefliyoruz. Mevcut ekonomik koÅŸullar dikkate alındığında, bu kampanyayı milli bir dava olarak görmekteyiz. 5 milyonu tanıtım ve iletiÅŸim olmak üzere MTG, Ar-Ge ve diÄŸer projeleri için toplam 10 milyon TL gibi bir bütçe ayırdık  diyerek kampanyanın önemine dikkat çekti.

Tüm sosyal paydaşları harekete geçirecek projeler

MTG nin önümüzdeki dönemde gerçekleÅŸtireceÄŸi projeler arasında akademik camia ile iÅŸbirliÄŸine gidilmesi, Makine Sektörü nde standardizasyon konusunda yaÅŸanan sıkıntıların önüne geçilebilmesi için bir makine reyting-güven endeksi oluÅŸturulması, sektör üyelerine eÄŸitim ve danışmanlık veren MTG TeÅŸvik Kurulu adında bir alt birim kurulması,  yerli üreticilerin en büyük dezavantajı olarak ortaya çıkan teknoloji takibindeki sıkıntıları aÅŸmak adına bir Ar-Ge üssü kurulması gibi planlar yer alıyor.

Ayrıca MTG nin Anadolu ya bir çıkarma yaparak yerli üretici ile ilgili bilgilendirmeler yapmayı, lokal yatırımcılar ile bir araya gelecek seminerler gerçekleÅŸtirmeyi, üreticilerin ürünlerinin pazarlanması konusunda destek vermesi için MTG Pazarlama Grubu oluÅŸturmayı ve geleceÄŸin sektör çalışanlarını keÅŸfetmek amacı ile üniversitelerin makine ve endüstriyel tasarım bölümü öğrencilerinin katılımı ile Makine Tasarım Yarışması düzenlemeyi planladıkları da bahsedilen konular arasındaydı. 

 

  İlgili Haberler

 

Sürdürülebilir Rekabet Gücü İçin Buluşma Noktası
Erkunt Traktör Aynı Zamanda Dünyanın Önemli Traktör Üreticilerine de Hidrolik Kaldırıcı Üretiyor
Strateji Belgesi ile ilgili çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor
Eroğlu, Hi-Tech Ürün Grubunda Yeniliklere Devam Ediyor
AKYAPAK 2012-de 50. Yılını Kutlayacak

  İlgili Yazılar

 

İkibinoniki-ye Bir Kala
Yılın İlk Yarısında Makina Sektörü ve Sektörde Ara Malları Temini
Takım Tezgahları Sektörü
Yılın İlk Aylarında Makina Sektöründe Gelişmeler
Dünya Kompresör Pazarı
 

http://www.hannovermesse.de/en/promo?xvn4x

http://maktekfuari.com








































SEKTÖREL
Tanıtım Grubu
Rek. ve Tic. Ltd. Åžti.

  BahçeÅŸehir 2.Kısım Mah.(BoÄŸazköy)
  4.Cadde,Mavi Kardelen Sitesi, A-Blok No:1/2 Daire:2
  BAHÇEÅžEHİR-BAÅžAKÅžEHİR-İSTANBUL
  Tel:0212 607 28 22- 5 Hat
 
E-posta : subcon@sektorel.com

SUBCONTURKEY Yan Sanayi Ürünleri Gazetesi
www.sektorel.com | www.subconturkey.com | subcon@subconturkey.com
yan sanayi