SubconTurkey

HoÅŸgeldiniz
subconturkey.com

Favorilerime Ekle

yan sanayi

Bugün :   7 Åžubat 2012,

Temmuz 2009 Sayısı

Yıl : 6 | Sayı : 63

     Anasayfa
     Hakkımızda
     Künye
     Abone Formu
     ArÅŸiv
     İletiÅŸim

http://www.turkeyautosummit.com




Dergimizin sayfalarına
taranmış ÅŸekilde ulaÅŸmak için tıklayın  


 

Haberdar olmak için
üye olunuz

İsim
E-Posta

Sektör Seçiniz


 

 





























 

Can Komar
Neksport Danışmanlık


1453 Krizi


Bu baÅŸlığın anlamını, sabırlı okuyucular, biraz sonra anlayacaklar.  Ama, önce güncel krizimiz için bir uyarı yapmak istiyorum.

Erdemir, krizin baÅŸlangıcından bu yana görmediÄŸi kadar sipariÅŸi bir anda aldı.  Hem yurt içinden, hem de yurt dışından gelen 2 milyon tonu aÅŸkın sac talebi, birçok kiÅŸiyi ÅŸaşırttı.  Acaba kriz bitti mi? Diye soranlar dahi oldu.  Bu denli bir talep gelince, elbette fiyatlar da geride kalmadı, onlar da arttı.  Hem de 20 gün arayla 2 kez…  Bu yaÅŸadığımız olay, sadece Türkiye de yaÅŸanmadı.  Avrupa da, GüneydoÄŸu Asya da, Amerika da… Kısacası tüm dünyada böyle bir olay yaÅŸandı.

Dikkatli okuyucularım bilecektir, biz bu durumu 2008 yılının Ekim ayında görmüş ve gerekçelerini de anlatmıştık.  Bir kez daha anlatmak isteriz.

Talep ve fiyat artışları devam edecek mi?

Krizin baÅŸlangıcından itibaren tüm tedarik zinciri durmuÅŸtu.  Otomobil, buzdolabı, inÅŸaat gibi çelik kullanan sektörler durma noktasına gelince, iptal olan sipariÅŸler zincirleme bir etki yaratarak tüm tedarik zincirinin keskin bir fren yapmasına neden olmuÅŸtu. Dolayısı ile 2008 yılında çok hızlı giden, aşırı ısınan çelik endüstrisi, bir anda durunca, nihai kullanıcıların ve tüccarların ellerinde ve almak zorunda kaldıkları sipariÅŸleri nedeni ile büyük stoklar oluÅŸmuÅŸtu.  İşte bunun üzerine kullanıcılar ve tüccarlar yeni sipariÅŸ vermek yerine, bugüne kadar ellerindeki stokları eritmeye çalıştılar. Åžimdi stoklar bitti ve herkes yeni malzeme sipariÅŸi vermeye baÅŸladı.  Ancak, gerçek talep kriz öncesine göre hala çok geridedir.  Üstelik, çelik fabrikalarına verilen yeni sipariÅŸler mükerrerdir.  Yani, nihai kullanıcının talebi hem direkt olarak üreticiye verilmiÅŸtir; hem de piyasanın tekrar canlandığını sanan ve uzun süredir bunun hayali ile yaÅŸayan tüccar da, bu sanal talebi yakalamak umudu ile bir sürü sipariÅŸ vermiÅŸtir.   Dolayısı ile, görünen talep artışının arkasında, onu destekleyecek gerçek bir tüketim aslında yoktur.  Bu sipariÅŸler üretilip de sahiplerine dağıtıldığında, gerçek ortaya çıkacak ve bir kez daha piyasalar ÅŸoka girecektir.

Övünmek haddimize deÄŸil; ancak, öyle görülüyor ki, tahminlerimiz doÄŸru çıkıyor.  Biz falcı deÄŸiliz. Sadece ekonominin, mali sektörün ve çelik endüstrisinin nasıl çalıştığını iyi biliyoruz.  O nedenle, uyarılarımızı dikkate almanız, krizin kötü etkilerinden korunmanızı saÄŸlamaktan da öte, size para kazandıracaktır.

Yapılması gerekenler

Bundan sonra, takip etmeniz yöntem, fiyatlara odaklanmadan, az miktarda fakat sık sık malzeme almanızdır. GeçmiÅŸte 100 satıyor idiyseniz, ÅŸimdi 65 satacaksınız.  Bu düşen kapasiteye göre, kısa aralıklarla, küçük miktarlarda sipariÅŸlerinizi vermelisiniz. Fiyatların ne olacağını bilemeyebilirsiniz. Bilmeniz de önemli deÄŸildir. Alımlarınızın bazıları yüksek fiyattan, bazıları ise düşük fiyattan olacaktır. Ama sizin için önemli olan ortalama maliyetlerinizdir. BelirttiÄŸimiz yöntemi izlerseniz, ortalama maliyetleriniz daima sizin tarafınızda olacaktır. 

Ekim Konferansı

BaÅŸ danışmanlığını yaptığım STEELTURK, Ekim ayında, İstanbul da bir konferans düzenleyecektir.  Bu konferansta, çelik sektörü derinlemesine masaya yatırılacak ve uluslararası uzmanlar görüş bildireceklerdir.  Krizin etkileri, hasar tespiti, yarı mamul, inÅŸaat demiri, sac, hurda fiyatları gibi hayatınızdaki önemli konular tartışılacaktır.  Acaba, kriz öncesinde yaÅŸadığımız  ÅŸirket birleÅŸmeleri  bundan böyle  ÅŸirket ayrışmaları na mı dönüşecek soruları yanıtlanacaktır.  Fiyatlar ve gelecek hakkında merak ettiklerinizi, bu iÅŸin uzmanlarına sorup, karşılıklı görüş alış veriÅŸinde bulunma fırsatı yakalayacaksınız. Konferansa katılmanızı önemle tavsiye ediyorum.

1929 krizi

Åžimdi gelelim yazımızın baÅŸlığına.  GeçmiÅŸ yazılarımızdan birinde, size 1929 krizinin nasıl İkinci Dünya Savaşına dönüştüğünü ve tam 17 yıl sürdüğünü anlatmıştım. Bu kriz, atom asının patlamasına, 2 milyon insanın ölümüne ve tam 43 yıl süren soÄŸuk savaşın baÅŸlamasına neden olmuÅŸtu. Ekonomideki milliyetçiliÄŸin siyasete yansıması ile, İspanya da Franco, İtalya da Mussolini, Almanya da ortaya çıkmıştı.

1453 krizi

Her büyük kriz, buna benzer olaÄŸanüstü sonuçlar doÄŸurmuÅŸtur. Gelin bu sefer sizinle 1453 krizini inceleyelim.  Aslında bu krizi pek bilen de yoktur.  Okullarda okutulmaz.  1453 yılı, krizden çok İstanbul un fethi ve ortaçağın bitiÅŸi olarak tanınan bir yıldır. Ancak o yıl, aynı zamanda, dünyanın gördüğü en önemli ekonomik krizlerden biri oluÅŸmaya baÅŸlamıştı.

Avrupa o yıllarda  merkantil  diye adlandıracağımız,  ticaret  diye tercüme edeceÄŸimiz bir ekonomik düzen içinde yaşıyordu. Çin ve Hindistan dan kervanlar yolu ile  ipek yolu  üzerinden getirdikleri ipek, baharat ve daha pek çok ürünü, Bizans ta, Cenova da, Venedik te, Pisa da, Barcelona da, Amsterdam da ve Avrupa nın diÄŸer tüm ülkelerinde satıyorlardı.  Hatta, Bizans İmparatoru, Venedik li ve Cenova lı tüccarlara özel imtiyazlar vermiÅŸ, İstanbul da belli yerler onların kontrolüne geçmiÅŸti.  Konstantinopolis ve Bizans, onlar için büyük bir pazardı.

1453 yılında Fatih in İstanbul u fethi ile bu yol kapanmıştır.  Avrupa, o yıldan itibaren sürekli bir sefaletin içine yuvarlanmaya baÅŸlamıştır.  Ekonomik sıkıntılar öylesine büyümüştür ki, Eski İtalyan ÅŸehir devletlerinde, İspanya da, Portekiz de, Hollanda da, Fransa ve İngiltere de halk huzursuzlukları baÅŸlamıştır. 

Amerikanın keşfi

Krizin baÅŸlamasından tam 39 yıl sonra bir İtalyan bu krize bir son vermek amacı ile bir iddiada bulunmuÅŸtur.   Hindistan a giden ipek yolunu Türkler kapatmışsa, ben de Batı ya giderek Hindistan a varabilirim  demiÅŸtir.  Kristof Kolomb bu görüşü, o dönemin en güçlü ülkesi olan İspanya da önemsenmiÅŸtir ve İspanyol Kraliçesi, Kolomb a bu iddiasını gerçekleÅŸtirmesi için tam 2 milyon İspanyol altını vermiÅŸtir.  Bu para, bugünkü rakamlarla ifade edilmeye çalışılır ise, yaklaşık 20 milyar dolar demektir. 

Yahudi düşmanlığı

Tüm Avrupa, Türklerin neden olduÄŸu bu sıkıntı nedeni ile Türklerden ve Türkiye den nefret eder olmuÅŸtu.  Ayrıca, son 300 yıl içinde Hazarlardan göç ederek Polonya, Macaristan, Almanya, İspanya gibi ülkere yayılan Yahudilerden de nefret edilmeye baÅŸlanmıştı.  Bu adamlar, dışarıdan gelmiÅŸler ve yerlilerin iÅŸini ellerinden almışlardı.  Giderek artan milliyetçilik, yerli halkları Yahudilere karşı ayaklandırmıştı.  Unutmayınız ki, 1929 krizinde de Yahudiler odak noktası olmuÅŸtur. 

1492 yılında, İstanbul un fethinden tam 39 yıl sonra, çok önemli 2 olay olmuÅŸtur:  Amerika keÅŸfedilmiÅŸ ve 250.000 Yahudi, İspanya dan kovulmuÅŸtur.

Her iki olay da 1453 olaylarının yarattığı ekonomik kriz nedeni ile olmuştur.

Kovulan Yahudileri, Sultan Bayezıd, bunların kökeninin Hazar Türkleri olması nedeni ile, gemiler göndererek Türkiye ye getirtmiş ve ülkenin batı sahillerine yerleşmelerine izin vermiştir.

Büyük krizlerin ortak noktaları, uzun sürmeleri ve olağan üstü olayları doğurmalarıdır.

2008 krizi

Küreselleşen dünyanın ilk krizi olarak tanımlanan ikibinsekiz krizi acaba 1453 ve 1929 krizleri gibi büyük bir kriz mi, yoksa basit bir resesyon mudur? Eğer büyük bir kriz ise, bu sefer de olağan üstü olaylar olacak mıdır?

Piyasada biten stoklar nedeni ile artan sipariÅŸlere bakıp,  kriz bitti mi yoksa  diye düşünmenin biraz erken olduÄŸunu belirtmek istiyoruz.  Kriz baÅŸlayalı henüz 10 ay olmuÅŸtur.  Unutmayınız, bu uzun süren bir kriz olacaktır.

 

  İlgili Haberler

 

Gelecek Nelere Gebe
Grand Trade International Türkiye Temsilcisi Can Komar: Motor Etkisi
HOME APPLIANCES SUPPLIERS MAGAZINE-in Üçüncü sayısı hazırlanıyor
HOME APPLIANCES-SUPPLIERS MAGAZINE nin ikinci sayısı çıktı ve yurtdışına gönderildi.
İstanbul da Çelik ve Otomotiv Çeliği Konferansı düzenliyor

  İlgili Yazılar

 

Haber Sıkıntısı
Sac Tüccarları İçin Önemli Bir Mesaj
Sac Sektöründe Bozulan Endüstriyel İlişkiler
Otomotivin Bugünü ve Yarını -IV-
Otomotivin Bugünü ve Yarını -III-
 

http://www.hannovermesse.de/en/promo?xvn4x

http://maktekfuari.com








































SEKTÖREL
Tanıtım Grubu
Rek. ve Tic. Ltd. Åžti.

  BahçeÅŸehir 2.Kısım Mah.(BoÄŸazköy)
  4.Cadde,Mavi Kardelen Sitesi, A-Blok No:1/2 Daire:2
  BAHÇEÅžEHİR-BAÅžAKÅžEHİR-İSTANBUL
  Tel:0212 607 28 22- 5 Hat
 
E-posta : subcon@sektorel.com

SUBCONTURKEY Yan Sanayi Ürünleri Gazetesi
www.sektorel.com | www.subconturkey.com | subcon@subconturkey.com
yan sanayi