Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği TAYSADın Kocaelindeki TAYSAD OSBde gerçekleştirilen 32. Genel Kurul Toplantısında, Aktaş Group 2009 yılında en çok patent-faydalı model tasarımı tescil ettiren firma olarak birincilikle ödüllendirildi.
Aktaş Groupa Sanayi ve Ticaret Bakanı Müsteşarı Yavuz Cabbarın verdiği birincilik ödülünü, Aktaş Group adına Satış Pazarlama Grup Yöneticisi Armağan Tişli aldı.
Aktaş Groupun birincilikle ödüllendirildiği tören öncesinde konuşan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Otomotiv sektörünün Türkiyenin ekonomisine yön veren bir sektör olduğunu ifade ederken, Birçok dünya ülkesi bu krizden ağır yaralar aldı. Ülkemizin ihracatında ve üretiminde de bir takım azalmalar oldu ama bundan en çok etkilenen sektör otomotiv oldu. 2009 yılında Türkiyede otomotiv üretimi yüzde 24, ihracatı ise yüzde 30 civarında azaldı. Kriz döneminde otomotiv sektörünün ayakta kalması için birçok destekler uyguladık. Yaptığımız destekler neticesinde istihdam sınırını bir seviyede tutmayı başardık dedi.
Oto ana sanayi ve yan sanayisine uygulanan desteklerle krizin etkilerini azalttıklarını söyleyen Bakan Ergün, Sanayide artış eğilimlerini gözlüyoruz. Güçlü bir yan sanayisi olan Türkiye, Brezilya otomotiv piyasasına mutlaka girmelidir. Brezilya pazarına giren başarılı Türk firmaları da bulunmaktadır. Brezilya yan sanayisinde çok önemli bir pazar mevcut ve bu pazarı bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz. diye konuştu.
Törende yapılan konuşmaların ardından Aktaş Groupa 2009 yılında en çok patent-faydalı model tasarımı tescil ettiren firma olarak birincilik ödülü verildi. Törende Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş. de otomotiv yan sanayinde en fazla ihracat yapan firma olarak ödüllendirildi.