Türkiyenin Jant Üssü Manisadan Avustralyaya ihracat
Türkiyede en yüksek kapasiteli binek ve hafif ticari araç çelik jant üretimini gerçekleştiren Hayes Lemmerz İnci; Avustralya General Motors (GMHolden) fabrikasına, Zeta Polis Aracının üretimi için yıllık 150.000 adet çelik jant ihraç etmeye başlıyor. Kasım 2010da üretimine başlanacak olan Zeta Polis Araçları, 2011de Kuzey Amerikaya satılacak ve buradaki polislerin kullanımına sunulacak.
Hayes Lemmerz İnci Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim yaptığı açıklamada; Hayes Lemmerz İnci ve Hayes Lemmerz Jantaş olarak Türkiyedeki üretim tesislerimizle Manisayı jant üssü/merkezi haline getirdik. Bu işbirliği GM Holden Avustralya ve GM ile var olan ilişkilerimizin canlanmasını ve yıllık 4 milyon dolarlık iş hacminin yaratılmasını sağlayacak dedi.
Hayes Lemmerz - İnci Hakkında Kısa Bilgi:
Türkiyede en yüksek kapasiteli binek ve hafif ticari araç jant üretimi yapan (4.700.000 Adet/yıl sac jant, 1.200.000 Adet/yıl alüminyum jant) Hayes Lemmerz İnci hem yurtiçi hem de yurtdışı otomotiv ana sanayinin en önemli tedarikçilerinden biridir.