SubconTurkey

HoÅŸgeldiniz
subconturkey.com

Favorilerime Ekle

yan sanayi

Bugün :   24 Mayıs 2012, PerÅŸembe

Mayis 2010 Sayısı

Yıl : 7 | Sayı : 73

     Anasayfa
     Hakkımızda
     Künye
     Abone Formu
     ArÅŸiv
     İletiÅŸim

http://www.ankiros.com


http://maktekfuari.com




Dergimizin sayfalarına
taranmış ÅŸekilde ulaÅŸmak için tıklayın  


 

Haberdar olmak için
üye olunuz

İsim
E-Posta

Sektör Seçiniz


 

 



























 

TAYSAD Almanyada Ofis Açarak Avrupada Ağırlığını Artıracak

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Başkanı Celal Kaya, ihracat yapan üyelerinin yurt dışında daha rahat hareket etmelerini sağlamak için Almanyada ofis açmayı planladıklarını söyledi.

Kaya, Ufkumuz açık. Edirneden sonrasına çok rahat gidiyoruz niye Almanyada fabrikalarımız olmasın. Yurtdışındaki ofisi bunun için açıyoruz. AB  ülkelerinden gelip yatırım yapıyorlar  da niye bir Türk Almanyaya Fransaya gidip ÅŸirket kurmasın dedi.

AR-GE ile Küresele sloganıyla, Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneğinde (TAYSAD) Başkanlık bayrağını devralan Celal Kaya, derneğin yeni projelerini anlattı. En büyük amaçlarından birinin yurtdışında ofis açarak üyelerine yeni fırsatlar yaratmak istediklerini dile getiren Kaya, Üyelerimizin ihracat kabiliyetleri yüksek. Bu noktada Almanyada ofis açmayı planlıyoruz. Hedefimiz ihracat yapan KOBİ üyelerimizin yurtdışında daha rahat hareket etmelerini sağlamak diye konuştu.

TAYSAD başkanlığına geçtiğimiz Şubat ayında seçilen Celal Kaya, 50 günlük başkanlığı süresindeki gelişmeleri ve gelecekteki hedeflerini paylaştı. Selef Başkan Ömer Burhanoğlu, TAYSAD Başkanvekili Dr. Mehmet Dudaroğlu, Yönetim Kurulu üyeleri Alper Kanca, Mustafa Zaim, Doğan Gülaydın ile birlikte yeni projelerini anlatan Başkan Kaya, 2010 yılında yan sanayi olarak 7.5 milyar dolarlık ihracat hedeflediklerini, ana sanayiyle birlikte ihracatın 22 milyar doları bulabileceğinin altını çizdi. Kaya, toplam araç üretiminde 2010 yılı için bir milyon adet üretim hedeflediklerini, ilk üç aylık 260 bin adedi bulan üretimin dikkate alındığında ise bu hedefi yakalayabileceklerini vurguladı.

AR-GE ile Küresele sloganıyla yola çıktıklarını ve bu yönde çalışmalarını yoğunlaştıracaklarının altını çizen Kaya, Amacımız; Ar-Ge ile küresel projeleri hedef alan Türk tedarik sanayinin, gelişmekte olan bölgeler ve yeni nesil araç segmentleri başta olmak üzere dünya taşıt araçları sanayiindeki katma değerini artırmaktır. Bu amaç doğrultusunda stratejimiz; paydaşlarımızla birlikte özellikle AR-GE konusunda ülkemizin rekabet gücünü artırmaktır diyerek şöyle devam etti:

AR-GE envanteri yok

Bu ülke kalkınacaksa, ekonomik yönden geliÅŸecekse, AR-GE konusunda geliÅŸme yapmalıyız.  AR-GE sadece otomotivde deÄŸil her alanda geliÅŸmeli. Bu kültür haline gelmeli.  Türkiyede ulusal AR-GE yeteneklerimizin envanteri yok. Nerede ne var belli deÄŸil. Bu organize edilmeli.

Yeni projelerinde eÄŸitime verdikleri önemi artıracaklarını, üniversitelerle iÅŸbirliÄŸini daha da geliÅŸtireceklerini, yeni ortak satın alma modellerini arayacaklarını aktaran Kaya, özellikle yurtdışında bir ofis açma planlarının da gündemlerinde yer aldığını söyledi. Kaya, üretimde, kalitede geliÅŸen yan sanayide Fransada, İspanyada iÅŸyeri olan üyeleri bulunduÄŸunu hatırlatarak, Amacımız dernek olarak bir adım daha öne gidebilmek.. Özellikle Almanyada  mutlaka ofis açmayı planlıyoruz. Bir milyon dolara kadar ihracat yapan KOBİlerimizi orada daha rahat hareket ettirmek istiyoruz. Yurtdışındaki üyelerimizi de bu ofisten yararlandıracağız dedi.

BMWnin kapısını çaldık

TAYSAD olarak kendilerine güvenlerinin sonsuz olduÄŸunu, son olarak da BMWnin kapısını çaldıklarını aktaran Kaya, burada DışiÅŸleri Bakanlığı, Hazine, UludaÄŸ İhracatçı Birliklerinin de desteÄŸini alarak önemli adımlar attıklarını vurguladı. BMWnin halen Türkiyeden 14 firmayla çalıştığını, 8 firmanın daha nomine  edildiÄŸini; diÄŸer  firmalar  için  de  BMW ile iÅŸbirliÄŸi yapma fırsatı doÄŸduÄŸunu kaydeden Kaya, BMW dışında ayrıca Jaguar, Land Rover ve Volkswagen de ülkemize gelerek ikili temaslarda bulundu. Yan sanayimiz üretimiyle lojistik imkanlarıyla bu tür üst segmentlerdeki kurumlarla iÅŸbirliÄŸi yapabilecek duruma geldi. Ayrıca Rusyadan da özellikle kamyon ve otobüs için ziyarete gelen firmalarla iliÅŸkilerimizi geliÅŸtirdik diye konuÅŸtu.

Ana sanayide yeni yatırımlarla ilgili de kendilerine müracaat eden veya bilgi alan kimsenin olmadığına dikkat çeken Kaya, kamyon ve otobüste şu an yerlilik oranının yüzde 80, otomobilde ise yüzde 35 seviyelerinde olduğunu hatırlattı.

Yeni yatırım yan sanayiciden
 
Üyeleri arasında ilk  41  firmanın  980 milyon euro dan 15 milyon euro ya  kadar  ihracat yaptıklarını hatırlatan Kaya, Brezilyada tesis alan Bursalı bir firmalarının bulunduÄŸunu söyleyerek, Ufkumuz açık. Edirneden sonrasına çok rahat gidiyoruz niye Almanyada fabrikalarımız olmasın. Yurtdışındaki ofisi bunun için açıyoruz. AB  ülkelerinden gelip yatırım yapıyorlar da niye bir Türk Almanyaya Fransaya gidip ÅŸirket kurmasın dedi.

Kaya, Gebzedeki TAYSAD Organize Sanayi Bölgesinde ise 5 yıldızlı bir otel yapımı için bölge müdürlüklerinin  görüşmelerde bulunduÄŸunu, uzun vadeli arazi kiralama ÅŸekliyle bir turizm grubuyla anlaÅŸarak yakında temel atacaklarını söyledi.

Kaya, Ömer Burhanoğluna da TAYSAD başkanlığı dönemindeki hizmetlerden dolayı teşekkür ederek hatıra plaketi verdi. Burhanoğlu da 2009 yılında 3.5 milyar dolar dış ticaret fazlası veren otomotiv sektörünün doğru stratejiler kurarak özellikle iç pazarını genişletmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

  İlgili Haberler

 

Lukoil, Vites Yükseltme Hedefinde
Denizatı Petrokimya, İhracatta Yeni Rekorlar Hedefliyor
BUSWORLD TURKEY 2012
4. Busworld Turkey 19 Nisan da Açılıyor
Yan Sanayide Hedef, Daha Fazla İhracat

  İlgili Yazılar

 

Bir üretim stratejisi olarak Volkswagen MQB nedir? Yan sanayi firmaları için ne anlam ihtiva ediyor?
Türk Sanayisinde ERP Tatminini Etkileyen Faktörlerin Analizi
Türk Havacılık Sanayisinde İlk Girişimler
2012-de Ne Olacak
Bağlantı Elemanlarının Cirosu 5 Milyar Dolar!
 

http://www.commercial-vehicles-turkey.com/?referer=Subcon

http://www.cnrsubconist.com/content/tr_index.asp








































SEKTÖREL
Tanıtım Grubu
Rek. ve Tic. Ltd. Åžti.

  BahçeÅŸehir 2.Kısım Mah.(BoÄŸazköy)
  4.Cadde,Mavi Kardelen Sitesi, A-Blok No:1/2 Daire:2
  BAHÇEÅžEHİR-BAÅžAKÅžEHİR-İSTANBUL
  Tel:0212 607 28 22- 5 Hat
 
E-posta : subcon@sektorel.com

SUBCONTURKEY Yan Sanayi Ürünleri Gazetesi
www.sektorel.com | www.subconturkey.com | subcon@subconturkey.com
yan sanayi