2009 yılı tüm Dünya için zor bir yıl oldu. Sisli ortam bu yeni dönemde biraz dağılmaya başladı.
Geride bıraktığımız zorlu yılda, süreçlerini sürekli gözden geçiren, verilerini analiz eden ve karar vermede bu analizlerden yararlanan firmalar sahip oldukları bu önemli erken uyarı sistemleri ile etkisi başarılı olabilen manevralar yapabildiler ve ayakta kaldılar.
Hepimizin amacı iyimser olalım, kötümser olalım bu krizden en az zararla ve daha da güçlenerek çıkmaktı.
Verilere göre kısaca sektörü değerlendirir isek; bu yılın ilk yarısında beyaz eşya sektörü adetsel olarak daralırken, cirosal anlamda büyüdü. Bu verilerde Mart ayında hükümetin devreye soktuğu KDV ve ÖTV uygulamalarının pozitif etkisi oldu.
INDESIT COMPANY /Manisa
Indesit Company, tüm dünyada yaşanan olumsuz finansal etkilere rağmen 2009 yılı için planladığı rakamları üretme hedefini yakaladı. Indesit Companynin Hotpoint-Ariston ve Indesit markalı buzdolapları ve derin dondurucularının imal edildiği Manisa fabrikasından, İngiltere, İtalya ve Fransa gibi önemli ülkelere ihracat gerçekleştiriliyor. Dünya çapında sahip olduğu 17 üretim tesisinden biri olan Manisadaki buzdolabı fabrikası, son dönemde hızlı bir büyüme kaydederek, Indesit Companyi global pazarda üst seviyelere yükseltti. Üretim miktarını 2009da bir önceki seneye göre yüzde 10 artıran firma, 2009da da Avrupa ve Uzak Doğuya yaptığı ihracatı yüzde 80 düzeyine çıkardı. Manisa fabrikasını 2010 yılında daha da büyütmeyi amaçlayan Indesit Company, ürünlerini sürekli yenileyerek yine büyüme hedefliyor.
Indesit Company Manisa fabrikası, kurulduğu 1995 yılından beri toplamda 7 milyon buzdolabı adedine ulaştı. Manisa fabrikası yakaladığı başarıyı, 2010 yılında üretimi daha da artırarak perçinlemek istiyor. Şu anda tüm dünyada yılın ürünü olarak lanse edilen Hotpoint-Ariston markalı 4 kapılı buzdolabı Quadrio, sadece Türkiyede üretiliyor ve tüm diğer ülkelere buradan ihraç ediliyor. Bu da Indesit Company Türkiye fabrikası olarak çalışanlarına gurur veriyor.
Yenilik ve gelişimi, büyüme ve uluslararası ortamda rekabet edebilme açısından önemli bir etken olarak gören Indesit Companynin başarısı, sadece rakamlara değil, 2008 ve 2009 senelerinde aldığı ödüllere de yansıdı. 30 yılı aşkın bir süredir Indesit Company, çamaşır makinesi, kurutucu, yıkama-kurutma makinesi, bulaşık makinesi, buzdolabı, dondurucu, fırın, ocak, davlumbaz, ısıtıcılar üretiyor. Yılda yaklaşık 16 milyon ev aleti üreten Indesit Company ürünlerini, her gün 60 bin kişi satın alıyor.
Indesit Company Avrupanın ikinci, dünyanın beşinci büyük ev aletleri üreten kuruluşu. Vittorio Merloni tarafından 1975de kurulan şirketin hisse senetleri, 1987den bu yana Milanoda işlem görüyor. Indesit, Hotpoint-Ariston ve Scholtès ana markalarından oluşan Indesit Companynin dünya çapında 17 üretim tesisi, 24 ticari şubesi ve 17 binin üzerinde çalışanı bulunuyor.