SubconTurkey

HoÅŸgeldiniz
subconturkey.com

Favorilerime Ekle

yan sanayi

Bugün :   24 Mayıs 2012, PerÅŸembe

Subat 2010 Sayısı

Yıl : 7 | Sayı : 70

     Anasayfa
     Hakkımızda
     Künye
     Abone Formu
     ArÅŸiv
     İletiÅŸim

http://www.ankiros.com


http://maktekfuari.com




Dergimizin sayfalarına
taranmış ÅŸekilde ulaÅŸmak için tıklayın  


 

Haberdar olmak için
üye olunuz

İsim
E-Posta

Sektör Seçiniz


 

 



























 

Dr. Dilek Kurt

Yeni Yükselen Ekonomi: Türkiye CIVETS Ülkesi, Avrupanın Çini


Son üç ayda Türkiyenin ekonomisi ile ilgili yabancı basında yapılan yorumlar son derece olumlu ve ümit verici:

The Independent: Türkiye BRIC ülkelerinden sonra dikkatle izlenmesi gereken 11 ülke içinde yıldız oyuncu.

The Economist: Türkiyenin 2050 yılında dünyanın en büyük 10uncu ekonomisi olacağı tahmin ediliyor. Önümüzdeki on yıl içerisinde Türkiye, Hindistan ve Çinden sonra en hızlı büyüyen ülke olacak. Türkiye Avrupanın Çini, diplomaside bölgesinin Brezilyası.

OECD: Bu yıl OECD ülkeleri arasında en hızlı büyüyecek olan ülke Türkiye.

HSBC: Türkiye, BRICten sonra yeni yükselen ekonomileri kapsayan CIVETS ülkeleri arasında.

Financial Times: Birçok Avrupa ülkesi, Türkiyedeki ekonomik toparlanmaya imreniyor.

Ülkemizin Avrupadaki profili de bu olumlu yorumları derinleştiriyor:
- Türkiye, Orta ve Doğu Avrupanın 1. en büyük ekonomisi,
- Türkiye, ABnin;
- 6. en büyük ticari partneri,
en büyük otobüs üreticisi,
en büyük çimento üreticisi,
en büyük buzdolabı üreticisi,
3. en büyük demir üreticisi.
 
Avrupa Komisyonu tarafından yayımlanan Avrupa Ekonomik Tahminler – Sonbahar 2010 raporu da, OECD ve IMF gibi Türkiyenin büyüme tahminini değiştirdi: AB Komisyonu, Türkiye için büyüme tahminini yüzde 4,7den yüzde 7,5e yükseltiyor.

Raporda, Türkiyenin güçlü büyümesinin iç talepteki artışa bağlı olduğu vurgulanıyor. AB ülkelerinde ekonomik kırılganlığın devam ettiği; İspanya, Yunanistan ve İrlanda gibi bazı ülkeler hariç toparlanmanın yavaş da olsa sürdüğü belirtiliyor. Türkiyede ise yatırımlar ve dış talepteki keskin düşüşler nedeniyle ekonominin derinden etkilendiği belirtiliyor. Ancak AB Komisyonu, mali ve parasal teşvikler ile sağlam bankacılık sistemi sayesinde ülkemizin krizin etkilerini hafifletmeyi başardığını da vurguluyor. Rapor; küresel krizin, Türkiyenin dış şoklara olan dayanıklılığını da ortaya koyuyor.

Otomotiv sanayi sayesinde Türkiye ihracatının 2010 yılında yüzde 5 artacağı öngörülüyor. AB Komisyonunun raporunda; Türkiyede üretilen araçların yaklaşık üçte birinin Avrupaya ihraç edildiği vurgulanıyor. ABye aday diğer ülkeler ile Türkiye karşılaştırıldığında da, gerek ekonomik büyüme gerekse işsizlik oranında ülkemizin daha iyi bir durumda olduğu görülüyor. Enflasyon oranı konusunda diğer üç aday ülkeye göre Türkiye en yüksek seviyede olmasına rağmen, 2012ye kadar en hızlı düşüşü gerçekleştirecek ülke konumunda yer alıyor.
 
Grafik: ABye Aday Ülkelere İlişkin Öngörüler

Ülkemizin bu ekonomik durumu ve gelişimi yurtdışında katıldığım toplantılarda da olumlu bir tepki ve şaşkınlık yaratıyor. Beklentiler ise büyük. Ancak sanırım, yabancılar kadar biz ekonomik mucizemizden o kadar emin değiliz. Her an yeni bir krizin eşiğinde olabiliriz duygusu kültürümüzün bir parçası haline geldi. İstikrarsızlık ve güven bunalımı, tedirginliğimizi derinleştiriyor.

 

  İlgili Haberler

 

Beyaz eÅŸya ana ve yan sanayi de FIRSATLAR
Beyaz eÅŸya ana ve yan sanayi de FIRSATLAR
Beyaz eÅŸya ana ve yan sanayi de FIRSATLAR
Beyaz eÅŸya ana ve yan sanayi de FIRSATLAR
Geçmişle Hesaplaşmak… Salçalı Ekmek

  İlgili Yazılar

 

Yöneticilerin Duyguları
Yüzyılın En Büyük Ekonomi Savaşı: Çin ve Amerika
Åžirketler Ritim Tutuyor
2011 Yılında Takım Tezgahı Sektörü
Enerji ve Sürdürülebilirlik
 

http://www.commercial-vehicles-turkey.com/?referer=Subcon

http://www.cnrsubconist.com/content/tr_index.asp








































SEKTÖREL
Tanıtım Grubu
Rek. ve Tic. Ltd. Åžti.

  BahçeÅŸehir 2.Kısım Mah.(BoÄŸazköy)
  4.Cadde,Mavi Kardelen Sitesi, A-Blok No:1/2 Daire:2
  BAHÇEÅžEHİR-BAÅžAKÅžEHİR-İSTANBUL
  Tel:0212 607 28 22- 5 Hat
 
E-posta : subcon@sektorel.com

SUBCONTURKEY Yan Sanayi Ürünleri Gazetesi
www.sektorel.com | www.subconturkey.com | subcon@subconturkey.com
yan sanayi